Buffon viert rentree

Philippe Crols
| 0 reacties
Buffon viert rentree
Foto: © SC

De hemel is bijna helemaal opgeklaard voor de Italiaanse doelman Gianluigi Buffon. De doelman van Juventus was al vanaf augustus buiten strijd. Donderdag staat hij normaal gezien terug tussen de doelpalen. 

Voor Gianluigi Buffon komt er zo een einde aan behoorlijk wat ellende. In augustus liep de doelman een schouderblessure op. Dat gebeurde in een voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen tegen AC Milan. Die wedstrijd werd in het kader van de Berlusconi Cup gespeeld. Omdat Juventus blijkbaar niet al te veel vertrouwen had in hun twee andere doelmannen, Chimenti en Bonnefoi, leende AC Milan zelf dan maar hun doelman Christian Abbiati uit. Deze was immers toch overbodig geworden bij de Rossoneri. Toch zal Juventus blij zijn dat Buffon terug tussen de doelpalen plaats kan nemen. Abbiati was immers niet altijd een betrouwbaar sluitstuk voor Juventus. 

Buffon zal dus donderdag in de bekerwedstrijd tegen Fiorentina zijn rentree maken. Juve-coach Fabio Capello had er het volgende over te zeggen: "Buffon zal donderdag spelen. Naast hem zal ik ook enkele andere spelers opstellen die de laatste tijd of normaal gesproken niet altijd starten. Dit is de eerste echte test voor Gigi en we zullen na afloop wel zien hoe hij die heeft doorstaan."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties