Lierse krijgt steun van burgemeester

Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse krijgt steun van burgemeester
Foto: © SC

Wat eigenlijk vooraf al een publiek geheim was, werd vandaag nog maar eens bevestigd: Lierse zal de nodige steun krijgen van de stad. Dit keer was het de burgemeester zelf die sympathie had met Lierse. Vanavond zal de speciale gemeenteraad het dossier dan wel goedkeuren. Men vraagt de supporters om nog maar eens naar de markt te komen, na enkele mislukte pogingen zal er dan toch eens eindelijk goed nieuws te horen zijn.

Maar na de euforie komt de nuchterheid, Lierse zal na de noodzakelijke investering van de stad nog steeds met een cashflow-probleem zitten. Lierse heeft op vrij korte termijn nog drie miljoen euro nodig om volledig uit de zorgen te zijn. De stad Lier helpt Lierse met een lening van 1,13 miljoen euro te dragen in ruil voor de tv-gelden van Lierse. De club had graag de 700.000 euro van die tv-gelden terug, tesamen met 600.000 euro. Die 600.000 is een samenvoeging van drie keer 200.000 euro die moeten dienen voor werken aan het stadion. Burgemeester Vanderpoorten kon die zet goed begrijpen, gelukkig voor Lierse.

Voor de andere miljoenen zal voorzitter Theyskens ofwel zelf een extra investering moeten doen, ofwel een nieuwe investeerder zoeken. Hulp lijkt onderweg, al is woordvoerder Aras nog uiterst voorzichtig, hij heeft met een nieuwe investeerder wel al "gevorderde contacten." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties