Analyse Barça en Osasuna blijven winnen

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Barça en Osasuna blijven winnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Koplopers Barcelona en Osasuna wonnen ook dit weekend hun wedstrijd en behouden een voorsprong van vijf punten op eerste achtervolger Celta de Vigo.  De Galiciërs haalden het van Real Betis.  Valencia en Real Madrid sloten hun partij eveneens winnend af, terwijl Sevilla en Villarreal op eigen veld onderuit gingen.  Onderaan het klassement deed Real Mallorca een schitterende zaak door te winnen op het veld van concurrent Alavés. 
 
FC Barcelona kreeg in El Madrigal de zege cadeau van Villarreal.  Verdediger Peña was de pineut van de avond.  In de eerste helft maakte hij een own-goal en in de tweede helft devieerde hij ook nog eens een schot van Deco voorbij zijn eigen doelman.  In België wordt men dezer dagen voor minder verdacht van omkoping.  Villarreal zakt door deze nederlaag weg naar de zesde plaats. 
 
Real Madrid kreeg voor eigen publiek voetballes van Getafe.  De Koninklijke won de partij dan wel met 1-0 dankzij een treffer van Ronaldo, maar moest de ganse wedstrijd het spel ondergaan.  Coach Luxemburgo werd tijdens wat zijn laatste optreden bij Real Madrid zou worden dan ook nog maar eens getrakteerd op een striemend fluitconcert van het massaal opgekomen thuispubliek.  Gisterenavond besliste het bestuur de Braziliaan aan de deur te zetten.  Ondanks de tegenvallende prestaties staat Real nog altijd vierde op zes punten van de koplopers.  Getafe is weggezakt naar de middenmoot. 
 
Osasuna blijft week na week verbazen.  De fiere co-leider rekende nu ook af met zwart beest Málaga.  Osasuna speelde goed geconcentreerd en haalde het met 1-2 in Zuid-Spanje.  Málaga, geteisterd door blessures, miste efficiëntie en kon nooit echt zijn wil opdringen.  De Andalusiërs blijven dan ook hangen in de rechterkolom.
 
Celta de Vigo draait voorlopig zonder problemen mee in de top van het klassement.  Vooral thuis komen de Galiciërs sterk voor de dag.  Dit weekend werd een zwalpend Betis met lege handen naar huis gestuurd.  Celta was vooral efficiënter en had meer geluk dan de bekerwinnaar.  De promovendus heeft als derde vijf punten achterstand op de koplopers, terwijl Betis de rode lantaarn overneemt van Athletic. 
 
In Sevilla was een duidelijke hoofdrol weggelegd voor scheidsrechter Megía Devíla.  De man in het zwart schonk, tot grote woede van het thuispubliek, Deportivo niet alleen twee penalty’s, maar sloot ook nog eens twee spelers van Sevilla uit.  De thuisploeg had dan ook geen schijn van een kans om de drie punten thuis te houden.   Deportivo liet het niet aan zijn hart komen en haalde het simpel met 0-2.  Beide teams staan met 23 punten op een gedeelde zesde plek.
 
Valencia haalde het met 1-3 cijfers op het veld van Espanyol Barcelona.  Belangrijker dan de nieuwe zege was de overtuigende prestatie van het team van Quique Flores.  Valencia speelde eigenlijk voor het eerst dit seizoen op hoog niveau en haalde onder impuls van Villa en Aimar een verdiende zege.  Espanyol blijft het moeilijk hebben om op eigen veld de punten thuis te houden.  De Catalanen staan op een teleurstellende zestiende plek, terwijl Valencia naar een gedeelde vierde plaats springt. 
 
Real Mallorca deed een uitstekende zaak in het klassement door met duidelijke 0-3 cijfers te winnen van concurrent Alavés.  Het was een verdiende zege voor een in alle opzichten sterker Mallorca.  De thuisploeg en zijn trainers werden aan het einde van de wedstrijd getrakteerd op een striemend fluitconcert.  Alavés blijft op een degradatieplaats hangen en het is nog maar de vraag of de Basken nog ooit wegraken van de bodem van het klassement.  Real Mallorca maakt een sprong naar de 13e plek in de rangschikking.  
 
Atlético Madrid kon alweer niet winnen en had dat eens te meer aan zichzelf te danken.  De hoofdstedelingen stonden tegen Athletic zowat de hele wedstrijd op voorsprong, maar vergaten op zoek te gaan naar de geruststellende tweede treffer.  In de slotseconden van de blessuretijd kreeg Atlético nog een tegentreffer te verwerken, zodat alweer twee punten verspeeld werden.  De ploeg van Bianchi komt niet weg uit de rechterkolom, terwijl Athletic op gelijke hoogte komt van Betis en Alavés.  
 
Real Sociedad gaf tegen Racing Santander, een andere degradatiekandidaat, ook een voorsprong uit handen.  De Basken hadden zelfs een relatief veilige marge van twee doelpunten uitgebouwd, maar lieten Racing in het laatste halfuur nog terugkomen.  De gelijkmaker viel, net als tegen Real Madrid vorig weekend, in de slotminuten.  Tot overmaat van ramp was het Mikel Alonso die de bal voorbij zijn eigen doelman trapte.  Real Sociedad blijft een grijze middenmoter, Racing Santander komt niet weg uit de gevarenzone.  
 
Cádiz zakt na een hoopvolle start langzaam maar zeker weg in het klassement.  De promovendus kon alweer niet winnen voor eigen publiek.  Cádiz kwam na een kwartier op voorsprong tegen Real Zaragoza, maar incasseerde in twee dolle minuten in de tweede helft twee knappe tegentreffers.  Eindelijk nog eens een overwinning voor Real Zaragoza, dat zichzelf en zijn trainer opnieuw wat ademruimte geeft.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties