Juve walst over tegenstand

Maarten Vandenabeele

De tegenstanders moeten er stilaan moedeloos van worden: Juventus blijft als een sneltrein door de Serie A razen. In Turijn was Cagliari geen partij voor de kampioen. De Sardiniƫrs gingen met zware cijfers onderuit. In de middenmoot boekte Palermo een belangrijke overwinning bij AS Roma.

De Oude Dame moest het zonder de geblesseerden Buffon en Emerson doen maar daar was op het veld weinig van te merken. Al na 10 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong: Vieira bediende knap Trezeguet, wiens schot werd afgeblokt. Nedved reageerde het snelst en schoot de bal tegen de netten: 1-0. 8 minuten later was de wedstrijd al gespeeld: Mutu speelde door naar Trezeguet en de Fransman zorgde met een sliding-shot voor 2-0. De Bianconeri waren gewoon veel te sterk voor de Rossoblu. Na de pauze ging de ongelijke strijd gewoon door: na een schitterende actie via Ibrahimovic en Nedved mocht opnieuw Trezeguet het orgelpunt plaatsen, 3-0 in de 53e minuut. Voor de spits al het 13e doelpunt, waarmee hij dichter bij Toni komt, die nog altijd de ranglijst aanvoert met 16 doelpunten. In de 68e minuut kwam er nog een doelpuntje bij: Vignati deed een bal afwijken en vloerde zo zijn eigen doelman, 4-0.

Palermo trok aan het langste eind in Rome. De Rosaneri kwamen via Biava op voorsprong na een hoekschop maar uit het niets forceerde Cassano (foto) de gelijkmaker. In een 2e helft zonder kansen lukte Caracciolo toch nog de winning-goal, toen hij op de rand van off-side doelman Doni van dichtbij te grazen nam: 1-2.

Livorno blijft in de voorste gelederen na 2-1 winst. Ditmaal moest Lazio afdruipen. Pas in de 2e helft vielen de doelpunten: eerst bracht De Ascentis de thuisaanhang aan het juichen. Pandev kon echter tegenscoren. De onvermijdelijke Lucarelli besliste uiteindelijk de match: 2-1.

Het gaat van kwaad naar erger bij Udinese. Na de pijnlijke uitschakeling in de Champions League verloren de Bianconeri nu thuis tegen het laaggeklasseerde Lecce. Vucinic (foto) was de grote man bij de bezoekers. De jonge Servische spits bracht zijn ploeg 0-2 voor met doelpunten in de 41e en 57e minuut. Het doelpunt in de slotminuut van Di Natale was niet meer dan een doekje voor het bloeden: 1-2.

Parma had bijna een broodnodige overwinning te pakken tegen Sampdoria maar in de slotfase lieten de Gialloblu zich nog de kaas van het brood eten. Een doelpunt van Corradi in de 25e minuut leek voor de 3 punten te gaan zorgen maar Bonazzoli besliste daar kort voor tijd anders over met een rake kopbal.

Ascoli en Reggina deelden de punten. Fini scoorde de 1-0 en kort voor tijd bracht Paredes de bezoekers op gelijke hoogte. Ze speelden toen al een halfuur met zijn tienen na rood voor Franceschini.

Zijn naamgenoot Franceschini bij Chievo kreeg op precies hetzelfde moment rood in Messina - Chievo. Di Napoli en Zampagna (op strafschop) gaven de thuisploeg een veilige marge bij de rust maar in de 51e minuut scoorde Tiribocchi tegen. Op aangeven van de lijnrechter en van woedende Messina-spelers keurde scheidsrechter Racalbuto het doelpunt terecht af wegens buitenspel. In de slotfase kwam Sullo nog in het veld bij de thuisploeg: de kapitein van Messina bleef door een strijd tegen kanker 10 maanden van de velden en vierde ,ontroerd en begeleid door een warm applaus, zijn rentree.