Van Galen vijf duels aan de kant

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Galen vijf duels aan de kant
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barry Van Galen, de middenvelder van AZ Alkmaar, krijgt van de KNVB, de Nederlandse voetbalbond, een zware straf van vijf speeldagen schorsing opgelegd. Van Galen kreeg die schorsing na het onderzoek naar het gedrag van de speler in het uitduel van vorige zaterdag bij FC Twente. Van Galen had Twente-speler Giorgi Gakhokidze een kopstoot gegeven. Scheidsrechter Kevin Blom had het incident niet gezien, maar de televisiebeelden waren overduidelijk.

In de strafmaat had de openbare aanklager van de KNVB rekening gehouden met het al niet te fraaie strafblad van Van Galen. De aanvaller liet zich in het verleden al enkele keren gaan. Het incident van vorige zaterdag erkent Van Galen. Hij gaf toe dat hij zich liet provoceren door de spelers van FC Twente en het publiek in het Arkestadion. 

Van Galen had volgende donderdag de gelegenheid om de zaak te laten voorkomen voor de tuchtcommissie, maar hij heeft zich ondertussen al neergelegd bij de erg zware schorsing. Van Galen had tegen RTV Noord-Holland al gezegd dat hij zich zou verzoenen met een viertal speeldagen schorsing. Die ene speeldag extra is geen reden om de zaak alsnog te laten voorkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties