Analyse Rode kerstvakantie voor Jupiler League

Wim Pauwels
| 0 reacties
Rode kerstvakantie voor Jupiler League
Foto: © SC

Rode kerstvakantie voor Jupiler League

Analyse Jupiler League

Nee, dit jaar geen paarswitte of blauwzwarte kleurtjes lintjes aan de kerstboom, maar de vuurrode kleuren van Sclessin.  De Rouches wonnen moeizaam op het Lisp vanavond, maar gaan door mistasten van Anderlecht wel als enige leider de kerstvakantie in.  Het is lang geleden, maar lang niet onverdiend.  Standard was de beste ploeg van de heenronde en lijkt eindelijk in staat om het zware juk van eeuwige derde van zich af te schudden.

Het was niet de flamboyante Portugese inbreng van Standard die voor de driepunter zorgde op het Lisp vanavond, maar nuchtere Limburger Karl Geraerts.  De witte parel van Standard is een onmisbare pion op het middenveld en graaide opnieuw een doelpuntje mee.  Lierse (g)lijdt intussen verder richting tweede klasse ...

Anderlecht had veldoverwicht op La Louvière, maar kon dat niet omzetten in goed voetbal en doelpunten.  Twee onmisbare factoren om drie punten te pakken.  En dus hielden de Wolven stand.  Met dank aan jonge doelman Cordier.  Wie was Silvio Proto nu weer, dachten ze op de bank van Tivoli.

Veldoverwicht volstond voor Club Brugge dan wel weer om drie punten mee te graaien op Le Canonnier.  Moeskroen bood aardig weerwerk, maar Gert Verheyen schreef wel het enige doelpunt van de wedstrijd op zijn conto, en dat in zijn vierhonderdste wedstrijd in eerste klasse.

Genk speelde opnieuw wervelend voetbal in het Fenixstadion.  Maar vergat wel enkele lepe Waaslanders in het oog te houden.  Daardoor kwam Lokeren nog voor rust 0-2 voor.  De Wolf van het Waasland al vergeten, jongens?  Goran Drulic is de naam!

Revelaties Westerlo en Zulte-Waregem snakten overduidelijk naar een beetje kerstvakantie en dito kerstgebraad.  Westerlo kwam op het veld van Cercle Brugge nog goed weg met een punt.  Essevee ging al helemaal kopje onder tegen AA Gent.  Een beetje te veel met het hoofd bij de komende feesten al!

Igor de Camargo was ook al in feeststemming.  Een dagje voor zijn verdiende reisje naar Brazilië maakte hij met FC Brussels eerst nog komaf met Beveren.  En hoe!  Voorzitter Vermeersch heeft zijn kerstkalkoen ongetwijfeld al besteld.

Slecht spelen en toch drie punten pakken tegen een rechtstreekse concurrent?  Hoe heet dat? Geluk of toch een beetje slim bekeken?  Het zal Jacky Matthijssen worst wezen.  De uitslag die Germinal Beerschot tegen Charleroi eigenlijk had moeten opleveren, dook op in Roeselare tegen Sint-Truiden.  Een simpele 1-1, ieder een punt, iedereen een beetje content, iedereen een prettige Kerst en gelukkig nieuwjaar!  Proost.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties