Spelers Galatasaray dreigen met boycot

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Spelers Galatasaray dreigen met boycot
Foto: © SC

Er zijn weer problemen bij Galatasaray. Enkele weken geleden was al duidelijk dat de spelersgroep van de Turkse topclub uit Istanbul al een hele tijd niet meer betaald zijn en coach Erik Gerets dreigde al met opstappen. Nu dreigt de spelersgroep de winterstage te boycotten als hun lonen niet betaald zijn voor 4 januari.

De financiële nood van de Turkse club is zo groot dat sommige spelers al een heel seizoen nog geen cent gezien hebben. Afgelopen week deed de club al een poging om de achterstallige salarissen uit te betalen, maar de cheques die de spelers kregen, bleken bij de bank niet te innen. Voor de spelers is de maat vol. Als ze tegen volgende week woensdag hun geld niet zien, zullen ze niet meegaan op het geplande trainingskamp.

Op korte termijn lijkt het dat Galatasaray geen geld op tafel zal kunnen leggen. De plannen van de club om de grond dat eigendom is van de club te verkopen, werden tijdens de algemene vergadering van het clubbestuur van de hand gewezen. De financiële wanorde is een serieuze tegenvaller voor Erik Gerets. De club doet met een achterstand van vier punten op stadsgenoot en aartsrivaal Fenerbahçe nog volop mee voor de Turkse landstitel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties