Voetbalkrant voorspelt het nieuwe voetbaljaar

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Voetbalkrant voorspelt het nieuwe voetbaljaar
Foto: © SC

2006 wordt weer een jaar boordevol voetbal. We krijgen een supperspannend competitieslot, een leuk extraatje met de Europacupwedstrijden van Club Brugge tegen AS Roma en hopelijk een spetterend WK. Ook de nieuwbakken bondscoach is iets om naar uit te kijken. Voor één keer kijkt Voetbalkrant vooruit in de tijd. We consulteerden onze belangrijkste redactieleden en vroegen naar hun verwachtingen voor 2006.


“Club Brugge verlengt titel”

Ondanks de achterstand van drie punten, ziet bijna de helft van de overvraagden Club Brugge als nieuwe landskampioen. Eén daarvan is
Kristof Blomme. “Volgens mij wordt Club kampioen. Ondanks slecht voetbal staan ze nog steeds op drie puntjes van de leider. Na de winterstop komen de gekwetsten terug, samen met één of twee versterkingen. Het kan er dus alleen nog maar op beteren.” Thomas Dubois is het daarmee eens. “Vergeet vooral niet dat Club Brugge nog alle toppers thuis mag ontvangen. Dat opent perspectieven.”

Volgens Bernie De Vuyst wordt het toch Anderlecht: “Kwalitatief hebben zij gewoon de beste ploeg. Bovendien trokken ze met Frutos een degelijke nieuwe spits aan en lieten ze met Jestrovic een ruziestoker gaan. Club en Standard daarentegen zien met respectievelijk Spilar en Béda twee belangrijke spelers vertrekken.”

Wie wordt kampioen?
Club Brugge: 6
Standard: 4
Anderlecht: 3


“Lierse zonder twijfel”


Over de degradanten zijn onze redactieleden nog eensgezinder. Niemand die Lierse nog enige kans op het behoud geeft. “Jammer, want het is een sympathieke club”, aldus Philippe Crols. “Maar ze komen gewoon tekort. En ook het wanbeleid doet de prestaties niet veel goeds.”

De meerderheid van de redactie denkt dat er geen tweede degradant komt. De meesten zien de zeventiende in de stand zich redden via de eindronde. 

Wie degradeert?
Lierse 12
Germinal Beerschot 1
La Louvière 2
Sint-Truiden 3


“Grote drie sowieso Europees”

Geen hond die gelooft dat Club Brugge, Standard of Anderlecht straks naast Europees voetbal grijpt. Ook binnen de redactie niet. Blijkbaar heeft de opmars van Genk in de laatste competitieweken voor de winterstop weinig indruk gemaakt. Meer zelfs, Westerlo wordt meer geciteerd als Europese deelnemer dan de Limburgse club. Dat zal via de bekercompetitie gebeuren, want onze redactie ziet niet Standard, maar de sympathieke club uit de Kempen als de favoriet voor de bekerwinst.

Wie speelt Europees?
Standard 13
Club Brugge 13
Anderlecht 13
Racing Genk 1
Zulte Waregem 3
Westerlo 7
Charleroi 1
AA Gent 1

Wie wint de beker?
Standard 2
Westerlo 4
Charleroi 1
AA Gent 1

“Brazilië doet het opnieuw”

Het mag geen verrassing heten, maar als we onze mensen mogen geloven, wordt Brazilië straks de wereldkampioen. Ook Bernie De Vuyst is die mening toegedaan. “Brazilië is kwalitatief superieur, op alle posities: van de doelman tot de spitsen. En wat te zeggen van dat magische vierkant vooraan!”

Toch gelooft niet iedereen in de kansen van Brazilië. Anthony Van der Planken ziet net als in 2004 een verrassende eindwinnaar. “Het wordt Zweden. Ik voel het gewoon. Het wordt weer een toernooi vol verrassingen. De spelers van de grote ploegen zullen – net als in 2002 en 2004 - te vermoeid zijn om te winnen. Het fysiek sterke Zweden zal daarvan profiteren.
Ljungberg en Larsson, dat zijn geen doetjes hé. Op het EK stonden ze ook bijna in de halve finales, enkel de penalty's tegen Nederland waren er te veel aan.”

“Neen, het wordt Duitsland”, oordeelt
Jimmy Wouters. “De Duitsers staan er altijd als het moet. In Japan bereikten ze ook de finale, terwijl niemand dat verwachtte. En nu spelen ze thuis, dus hebben ze een goede kans.”

Wie wordt wereldkampioen?
Brazilië 6
Italië 2
Duitsland 2
Nederland 2
Engeland 1
Zweden 1
Argentinië 1

“Rode Duivels herrijzen onder Vandereycken”

Voor de Belgen wordt het vooral uitkijken naar de prestaties van de nieuwe Rode Duivels. Kan nieuwbakken bondscoach René Vandereycken de Duivels weer op het rechte pad brengen? Volgens een groot deel van onze journalisten wel. Kristof Blomme bijvoorbeeld: “Vandereycken is iemand die als geen ander op een resultaat kan spelen en hij is tactisch een kei. Het zal niet altijd even mooi zijn, maar dat was het nu ook niet. Ik verwacht dat er toch wel vrij goeie resultaten zullen geboekt worden, al wordt een groot tornooi natuurlijk aartsmoeilijk als je ziet dat we in pot 4 zitten bij de loting. Van die loting zal dus veel afhangen... Griekenland of Frankrijk, dan weet ik het wel. Ook verwacht ik dat er deze keer niet naar namen zal gekeken worden.”

Wat doen de nieuwe Rode Duivels?

- Ze doen het stukken beter. 8
- Net iets beter, maar ze komen nog steeds tekort. 2
- Ze blijven ondermaats presteren. 1


“Chelsea grote favoriet voor Champions League”

Net als de vorige twee jaar is Chelsea de grote favoriet om de Champions League te winnen. Onze redactie is dezelfde mening toegedaan. Ook Barcelona wordt vaak geciteerd; Juventus, AC Milan en het Franse Lyon zijn de outsiders. “Alles zal afhangen van het duel tussen Chelsea en Barcelona, de winnaar zie ik de Champions League winnen”, aldus Thomas Dubois.

Wie wint de Champions League?
Barcelona 3
Chelsea 7
Juventus 1
Lyon 2
AC Milan 1


“Duitsers aan de macht in de Uefa-beker”

Over de Uefa-bekerwinnaar zijn de meningen een stuk verdeelder. Hamburg en Schalke 04 zijn met lichte voorsprong de favorieten, maar onverwachte winnaars als AZ Alkmaar, Shaktar Donetsk of Zenit Sint-Petersburg worden niet uitgesloten. De afgelopen jaren kende de Uefa-beker met Feyenoord, Porto en CSKA Moskou telkens een verrassende winnaar. Dat zou dit keer wel eens opnieuw het geval kunnen zijn. 

Wie wint de Uefa-beker?
Hamburg 3
Schalke 04 2
AZ Alkmaar 1
Shaktar Donetsk 1
Zenit Sint-Petersburg 1


En voor de rest?

De Chinees
Zheyun Ye zakt nog eens af naar België, het bondsvoorzitterschap van Roger Vanden Stock veroorzaakt heel wat heibel, een aantal clubs krijgen het moeilijk met hun licentie én Real Madrid koopt eindelijk eens een verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties