De terugronde start in de tweede klasse

Dirk Pieters
| 0 reacties
De terugronde start  in de tweede klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de tweede klasse beginnen we dit weekend al aan de zeventiende speeldag. Het is geen volledige speeldag, want er werden in 2005 al twee wedstrijden gespeeld van deze speeldag. Eupen verloor thuis van Deinze met het kleinste verschil en KV Kortrijk haalde het met 2-1 van KBHZ. We krijgen op zaterdag vier wedstrijden en voor zondag staan er drie matchen op het programma.
 
Over KV Mechelen – KVSK United gaan we u nog niet teveel vertellen, deze wedstrijd zal uitgebreid aan bod komen in een speciale voorbeschouwing.
 
Antwerp krijg in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar Union SG op bezoek. Beide clubs hebben een enorm verleden, maar zitten al een tijdje in het slop. Voor Antwerp lijkt er stilaan verandering in te komen, althans dat is de bedoeling met de versterkingen van Manchester United. Of dit op het veld ook te merken zal zijn, valt af te wachten. Tegen Union kan de ploeg van Regi Van Acker enkel beroep doen op Lee Martin van Man U. Al de andere spelers zijn fit, op uitzondering van Cedric Tomsin. Union staat in het klassement op één punt van Antwerp. Winst of verlies is voor beide ploegen een wereld van verschil.
 
Dessel Sport neemt het dan weer op tegen Virton. De thuisploeg kan terugblikken op een goede heenronde en wil deze weg verder bewandelen met een overwinning tegen Virton. In principe mag deze wedstrijd geen probleem worden voor Dessel, maar in voetbal, en vooral in de tweede klasse, weet je nooit. Virton staat op de laatste plaats met amper 15 punten uit evenveel wedstrijden. Bij winst kan de ploeg wel een enorme sprong maken in het klassement.
 
De nummer drie in het klassement, Bergen, gaat op bezoek bij de ploeg van Enzo Scifo. Tubeke staat op een dertiende plaats en zou er goed aan doen om de drie punten thuis te houden, wil het niet helemaal onderaan het klassement staan. Het zal niet eenvoudig worden voor de thuisploeg, want Bergen kocht tijdens de winterstop Mohamed Dahmane aan, die wel heel makkelijk de weg naar het doel weet te vinden.
 
Voor de wedstrijden van zondag mag u op zaterdag een korte bespreking tegemoet zien.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties