Inter laat steek vallen

Inter deed een slechte zaak in de strijd om de Scudetto: de Nerazzurri konden de bunker Siena niet veroveren en zien de kloof met Juve vergroten tot 10 punten. Livorno blijft positief verbazen.

De Nerazzurri waren op hun sterkst tegen Siena maar kenden geen succes in de afwerking. In de 1e helft was de thuisploeg nog licht de betere, na de pauze was het spelbeeld totaal omgekeerd. Adriano en Martins vonden de weg naar het doel niet of kwamen een uitstekende doelman Mirante tegen (foto) maar al bij al toonde de ploeg van Mancini te weinig om meer dan 1 punt te rechtvaardigen.

Livorno won het subtoptreffen in Genua. Lucarelli was eens te meer de matchwinnaar voor Livorno. Hij scoorde na 7 minuten en helemaal op het einde van de wedstrijd. Thuispoeg Sampdoria verloor Flachi in de 75e minuut na protest en een handsbal onmiddellijk erna.

Chievo hield de 3 punten thuis tegen het laaggeklasseerde Lecce. Pellissier scoorde na 20 minuten maar een tegentreffer 9 minuten later van Del Vecchio kon de schijn nog hoog houden voor de bezoekers. Na de rust legde Pellissier er nog één in het mandje en in de blessuretijd bepaalde Zanchetta met een magistrale vrije trap de eindstand: 3-1.

Roma haalde het met het kleinste verschil bij hekkensluiter Treviso. Totti was de enige beschikbare spits bij de Giallorossi en hij gaf de winnende assist aan Aquilani, die na 34 minuten het enige doelpunt scoorde.

Lazio blijft zij aan zij met de aartsrivaal-stadsgenoot na 4-1 winst tegen Ascoli. De bezoekers kwamen na een kwartier via Guana op voorsprong maar de Romeinen sloegen nog voor de pauze terug via Di Canio en onze landgenoot Mudingayi (foto). De middenvelder kreeg de bal van doelman Coppola die een voorzet wegbokste en bedankte vriendelijk: 2-1. Na de rust gaven Pandev en Tare de zege nog meer glans.

Cagliari won van een steeds verder wegzakkend Udinese. Sensini bracht de Bianconeri na 23 minuten op voorsprong maar een kwartier later nam hij ook zijn eigen doelman Paoletti te grazen: 1-1. In de tweede helft raapten Obodo en Pinzi een rood karton en Udinese kreeg met zijn negenen nog het deksel op de neus: Langella bezorgde de Sardiniërs 3 gouden punten en tekende mogelijk het doodsvonnis voor trainer Cosmi van Udinese.

Messina was met 1-3 te sterk voor Empoli. Muslimovic (foto) bracht de Sicilianen op 0-1 maar Almiron kon de thuisploeg terug op gelijke hoogte brengen. Toen Pratali begin 2e helft rood kreeg voor een reactie op Muslimovic en de Bosniër even later zijn 2e van de middag binnenprikte, brak de veer bij Empoli. Di Napoli bracht zekerheid over de zege in de 75e minuut: 1-3.

Vanavond moet Milan Parma verslaan om de spankracht in de competitie enigszins intact te houden. Bij winst komen de Rossoneri op 9 punten van Juventus.