Milan weer zonder overschot

Maarten Vandenabeele

AC Milan pakte de 3 punten in de thuismatch tegen Parma maar de manier waarop was alweer niet om vrolijk van te worden. Eens te meer bleek de defensie een zeef.

Beide ploegen namen een afwachtende houding aan en het duurde een tijd voor er opschudding was. In de 24e minuut was het dan wel direct raak: Bresciano trapte een hoekschop en Dida ging vlotjes onder de bal door. De mee opgerukte Cannavaro kon simpel besluiten: 0-1.

De reactie mocht er zijn: in 5 minuten tijd zetten de Rossoneri de situatie recht. Eerst devieerde Cardone een schot van Kakà zodanig dat zijn doelman Guardalben op het verkeerde been stond en even later kopte Gilardino (foto) de thuisploeg op voorsprong. In de 36e minuut schoot Shevchenko naar doel. De Parma-verdediging weerde af tot bij Kakà die niet twijfelde en voor 3-1 zorgde.

Parma kwam weer in de wedstrijd in de 70e minuut: Dessena speelde binnendoor tot bij Marchionni, die Nesta te snel af was, 3-2! In de 81e minuut leek Milan dan toch definitief verzekerd van winst, toen Shevchenko het snelst was op een voorzet van Rui Costa: 4-2. Toch kon Parma nogmaals tegenscoren: alweer was Marchionni het snelst: 4-3.

Meer zat er niet meer in voor de Gialloblu, tot frustratie van trainer Beretta, die net voor tijd door scheidsrechter Mazzoleni naar de tribunes werd verwezen na te hevig protest.

Milan wordt 2e, op 9 punten van Juventus en 1 voor stadsgenoot Inter. Parma telt 14 punten en heeft enkel Lecce en Treviso achter zich.