Mutu is reddende engel voor Juve

Maarten Vandenabeele

Juventus heeft alweer een belangrijke klip omzeild in de zoektocht naar de 29e Scudetto. In Sicilië ging het wat gelukkig met de 3 punten aan de haal.

Thuisploeg Palermo startte als een furie: het middenveld voerde een indrukwekkende pressing uit en spitsen Caracciolo en Makinwa bezorgden de Juve-defensie grote problemen. Op een hoekschop kon Terlizzi vrij vroeg de verdiende 1-0 binnentrappen.

De kampioen liet zich niet van de wijs brengen: welgeteld één minuut later zette Camoranesi voor en kopte Mutu op de lat. De rebound kwam opnieuw voor de voeten van de Roemeen, die ijzig kalm kapte en de bal tussen een bos van benen tegen de touwen joeg: 1-1 (foto).

Palermo bleef aartsgevaarlijk maar Juve loerde op de counter. Ibrahimovic toonde zich een meester van de hakbal. Hij behandelde het leer meer met de hak dan met de wreef of binnenkant voet.

In de 34e minuut werkte Vieira de bal tot bij Mutu, die voor de neus van ploegmaat Chiellini de 1-2 op het bord zette. De Roemeen verzilverde zijn superwedstrijd. Hij was onhoudbaar voor de Rosaneri.

In de 2e helft probeerde Palermo wat aan de achterstand te doen. Caracciolo kopte rakelings naast en een schot van Barone werd op het laatste moment door Emerson in hoekschop gedevieerd. Juventus bleef gevaarlijk op de tegenaanval. Trezeguet slaagde er niet in om 10 wedstrijden op rij te scoren vandaag maar was er wel dicht bij. Zijn schot scheerde de paal en een volley verdiende een beter lot dan de vuisten van Lupatelli.

Een verdienstelijk Palermo moest zijn meerdere erkennen in de lijstaanvoerder, waar een super-Mutu het verschil maakte. [KV]