KFC Lentezon Beerse - KFC Exc. Kaart 1 - 0

Guillaume Belaey
KFC Lentezon Beerse - KFC Exc. Kaart  1 - 0

Drie belangrijke punten voor de thuisploeg.

Eerste helft:  Nadat een minuut stilte in acht werd genomen voor de wedstrijd, n.a.v. het overlijden van de vader van Anke Goor, speelster van Kaart, werd het meteen duidelijk dat dit niet zo maar een competitiewedstrijd was. Beide ploegen stonden met knikkende knieën en flanellen benen op het veld, de belangen waren duidelijk zeer groot. Aan inzet van beide partijen geen gebrek, doch van goed voetbal was absoluut geen sprake.

Na 20’ een goede periode van de thuisploeg. Wat dreiging en uiteindelijk na hoekschop nog een schot van Nele Saelen dat via de dwarsligger over keilde. Kaart reageerde, maar het schot van Sarah Verhoeven was te zwak. In de 37’ ging Janice Cayman op wandel in de zestien, werd duidelijk neergeduwd, maar tot ongeloof van de thuisaanhang slechts beloond met een gele kaart voor kunstduiken.

Een vreemde beslissing van de ref, maar Kaart liet het niet aan haar hart komen en Katrien Hoefkens kreeg een dot van een kans om de score voor de bezoeksters te openen. Ze besloot over. 0-0 bij rust, misschien licht veldoverwicht voor de bezoeksters maar in kansen gelijk en dus juiste tussenstand.

Tweede helft: Zelfde spelbeeld in de tweede periode, zwoegen en werken en spanning dat wel, maar van goed voetbal geen sprake. Een doelpunt was er nodig om de wedstrijd open te breken en  nadat Tinne Vanhuele voor de thuisploeg daar dicht bij leek te zijn, werd een tegenaanval van de bezoeksters wel succesrijk afgerond. Tweede grensrechter Stanny Broos had echter voorafgaand buitenspel gezien en het bezoekende feestje ging dus niet door. De thuisploeg nu toch wat meer op de bezoekende helft, Kaart bleef loeren op de counter.

Tien minuten voor tijd dan de beslissing. Tinne Vandenberghe werd op de rand van de zestien, dicht bij de doellijn neergelegd. De daaropvolgende vrije trap van diezelfde Tinne bereikte een volledig vrijstaande Annick Caers en die tikte beheerst in. De thuisploeg op voorsprong en Kaart probeerde nog wel om de bakens te verzetten, maar had daarvoor blijkbaar al te veel energie verbruikt, want een deftige kans om gelijk te maken kwam er jammer genoeg voor hen niet.

Commentaar: Ondanks de grote sportieve belangen een zeer faire partij maar wel een draak van een wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Enkel de spanning maakte nog iets goed. Dat zal voor de speelsters van KFC Lentezon Beerse echter een zorg zijn. Na enkele prima partijen in de laatste speeldagen waarin onfortuinlijk geen punten werden gewonnen, kwam deze overwinning dan ook als een bevrijding was te zwak.