Chievo roept Juve een halt toe

Maarten Vandenabeele

Inter en AC Milan mogen weer wat hoop koesteren. Op de 1e speeldag van de terugronde zijn ze 2 punten dichter gekomen bij leider Juventus. De Milanezen wonnen beide nipt hun wedstrijden, terwijl Juve geen afstand kon nemen van Chievo.

Thuisploeg Chievo kon thuis Milan al kloppen en liet zich ook tegen Juve niet van de wijs brengen. Na 21 minuten kwamen de Veronezen aan de leiding: een voorzet van Semioli werd door Franceschini nauwkeurig in doel gewerkt en het stond 1-0. De Bianconeri konden daar, zoals al vaak dit seizoen, vlug op reageren: Vieira (foto) kopte een vrije trap van Camoranesi machtig in doel en de partij was alweer in evenwicht. De 1-1 ruststand was gevleid voor de Gialloblu, want de kampioen speelde weer een uitstekende partij. Na de rust verwaterde het spel van de Oude Dame en het was oppassen voor de tegenprikken van de thuisploeg. Del Piero kwam nog in de ploeg maar ook de man in vorm kon de bakens niet meer verzetten: het bleef bij een puntendeling, het 3e dit seizoen voor Juventus.

Inter kwam goed weg met de 0-1 overwinning bij het Treviso van Walter Baseggio, die 10 minuten voor tijd mocht invallen en zo zijn debuut in de Serie A maakte. Cruz tekende na 21 minuten het enige doelpunt aan. Pinga schilderde een vrije trap op het doelkader en in het begin van de partij kreeg Borriello een fout tegen na een twijfelachtige ingreep van Cordoba in de 16.

Milan speelde alweer bleek. Tegen het nietige Ascoli kon enkel Inzaghi scoren (foto). Na 4 minuten trof Superpippo raak. De Rossoneri kregen tal van kansen maar waren weinig precies.

Fiorentina ging de boot in bij Sampdoria en zakt verder weg. Toni kon met zijn 19e van het seizoen een vroeg doelpunt van Palombo nog beantwoorden maar de Viola hadden geen verhaal meer tegen de treffers van Tonetto en Flachi. Bij de rust stond de 3-1 eindstand al vast.

Livorno bleef steken op 0-0 bij Lecce. Lucarelli miste een strafschop voor de bezoekers, Vucinic deed hem dat na de pauze na. Ledesma (Lec) kreeg in de slotfase nog rood.

Roma boekte zijn 4e overwinning op rij in de 3-1 zege tegen Reggina. Totti nam de eerste 2 treffers voor zijn rekening. In de blessuretijd scoorde Reggina eerst tegen, via Franceschini, maar enkele tellen later besliste Mancini de match definitief.

Messina hield Lazio op een draw. De eilandbewoners kwamen dankzij Rafael op voorsprong maar in de 2e helft bezorgde Manfredini de Biancocelesti een puntendeling.

Palermo scoorde vlot tegen Parma: 4-2 was de eindstand. Simplicio en Cannavaro hadden de Gialloblu nochtans tweemaal op voorsprong gebracht maar Corini en Barzagli brachten telkens de stand weer in evenwicht. Het verschil werd gemaakt door nieuwkomer Di Michele, die met 2 treffers zijn nieuwe werkgever de 3 punten schonk.

Empoli en Udinese deelden de punten. Net na rust vielen de doelpunten: eerst Tavano op strafschop en 2 minuten later Felipe voor de bezoekers.

Cagliari haalde het met het kleinste verschil van Siena. Een doelpunt van Suazo in de 94e minuut na een blunder van doelman Mirante zorgde voor dolle vreugdetaferelen bij de Sardiniërs.