Turkije zit zonder coach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Turkije zit zonder coach
Foto: © SC

Fatih Terim heeft bij de Turkse voetbalbond zijn ontslag aangeboden als Turks bondscoach. Naar eigen zeggen wil hij de nieuwe voorzitter van de Turkse voetbalbond, Haluk Ulusoy, de vrijheid geven zelf een nieuwe bondscoach aan te duiden.

Afgelopen zomer tekende Terim een contract voor vijf jaar als Turks bondscoach. Het eerste half jaar verliep meteen bijzonder onrustig. Turkije slaagde er onder andere niet in om zich te plaatsen voor het WK van komende zomer in Duitsland. Het verloor in de barrageduels van Zwitserland en de terugwedstrijd in Istanbul liep na afloop uit tot een veldslag tussen spelers en officials van beide teams.

Na die rel trok de toenmalige voorzitter van de Turkse voetbalbond, Levent Bicakci zijn conclusies en hij stapte op. Haluk Ulusoy werd verkozen als opvolger en bondscoach Terim wil nu die nieuwe man de keuze laten om zelf een nieuwe selectieheer te kiezen.

In Turkije is Fatih Terim een nationale held. Tijdens een eerder dienstverband leidde hij de nationale ploeg van Turkije naar het EK in 1996 en als coach van Galatasaray bezorgde hij de club de Uefacup in 2000 na winst in de finale tegen Arsenal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties