Zuid-West Vlaanderen - Zultse VV 3-1

Guillaume Belaey
Zuid-West Vlaanderen  - Zultse VV 3-1

Zultse speelde op Zuid-West een behoorlijke wedstrijd.  In de tweede helft kon het meer dreigen dan Z-W en was een puntendeling een juistere weergave van de wedstrijd geweest.

Zuid-West begon echter heel sterk.  Al vrij vroeg moest Davina Callens een bal op de lijn wegkoppen en even later mocht Marijke De Rouck zich mooi voor doel  vrijdraaien.  Marijke besloot evenwel in de handen van Ameye.  Nog voor de eerste 10’ rond rond waren kwam Zuid-West terug dicht bij de opener.  Een voorzet van Ingrid Derycke werd door Christine Saelens naast gekopt.
Het Zults gevaar beperkt zich voorlopig op vrije trappen.  De vrije trap van Davina Callens werd door Martine De Witte naast gekopt terwijl de vrije trap van Mandy Roels door Martine naast het doel werd gekogeld.  Nadien kwam de wedstrijd in evenwicht maar Zuid-West toonde zich efficiënter voor het doel.

Saelens kon richting doel afgaan waarbij Ameye iets te lang aarzelde aarzelde maar toch kon afweren.  Een goed gevolgde De Rouck plaatste dan de bal echter over verdediging en Ameye in doel (1-0).  In de 26’ alweer gevaar voor het Zultse doel.  Ameye pareerde echter de vrije trap van Ingrid De Rycke. Daar stelde Zultse een poging van Debbie Vandemaele tegenover.  Malfait pakte deze zonder problemen.

Op de 35’ kreeg Zultse evenwel de doodsteek.  Marijke De Rouck ging richting uitlopende doelvrouw Ameye.  Die gleed onderuit zodat de weg open lag voor De Rouck om te verdubbelen. Zultse liet de moed niet zakken en beef keurig combinatievoetbal hanteren.  De beste kans in de eerste helft was voor Jill Stevens hoewel die poging werd geweerd.

In de tweede helft positionneerde Zultse zich meer op de helft van Zuid-West.  Celine De Weerd speelde Debbie Vandemaele aan, die verstandig teruglegde naar Martine De Witte.  Deze vond echter doelvrouw Malfait op haar weg.  Zuid-West bleef op de loer liggen en prikte af en toe hoewel de  Zultse verdediging geconcentreerd bleef.

Een vrije trap van Annelies Demeyer zorgde nog even voor gevaar terwijl Marijke De Rouck aan de andere zijde naast knalde.  Zultse scoorde toch in de 74’ de verdiende aansluitingstreffer.  De weggestuurde Fien Decabooter legde de bal mooi naast Malfait in doel (2-1).  Zultse probeerde dan nog de stand in evenwicht te brengen maar had dan al heel wat energie verbruikt.  Zuid-West voelde dit ook aan en plaatste 6’ voor het einde nog een lucratieve tegenprik via Christine Saelens (3-1).  Zultse dreigde nog even maar het schot van Martine De Witte zoefde over doel..