Sampdoria en Milan doen beste zaak

Maarten Vandenabeele

Udinese en Sampdoria hielden elkaar in evenwicht in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Coppa Italia. Milan was nipt de betere van Palermo.

Trainer Cosmi ligt zwaar onder vuur bij Udinese en dat zal er na de bekerwedstrijd niet op verbeterd zijn, want Sampdoria behaalde de beste uitgangspositie. Na 23 minuten klom de thuisploeg op voorsprong: Di Natale klopte met een grondscherend schot doelman Castellazzi, 1-0.  In de 1e helft waren de Bianconeri duidelijk de betere ploeg, Di Natale raakte ook nog de dwarsligger.
Na rust kwamen de Blucerchiati langszij: een persoonlijke actie van Flachi bereikte de aanstormende Diana die doelman Paoletti geen kans gaf, 1-1 in de 76e minuut. Volgende week wordt de return in Genua gespeeld.

Milan was in San Siro tegen Palermo niet bij machte om de muur te breken tot Kakà in het veld kwam. De Braziliaan versnelde het spel en zorgde ervoor dat de Rossoneri alsnog met de winst gingen lopen. 4 minuten voor tijd bediende hij Gilardino, die eenvoudig de 1-0 binnentikte.