Derde plaats van URS Centre in gevaar

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Derde plaats van URS Centre in gevaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 19de speeldag is bestemd om een rustige speeldag te worden. Althans zo lijkt het want verrassingen zijn nooit uitgesloten. Desalniettemin moet URS Centre opletten om die derde plaats niet snel weer te verliezen. Anderzijds reist leider SV Oudenaarde naar Evergem Center en ook dat is niet van de poes. Bovendien mag VG Oostende zich niet te zegezeker wanen bij WIK Eine.
 
Het is overigens te verwachten dat Centre bij Zottegem een geprikkelde tegenstander voor de voeten krijgt geschoven. De blauw-gele thuisploeg kreeg vorige zondag een kaakslag van Oudenaarde en zal dit allicht willen rechtzetten.
 
 Koploper Oudenaarde zal allicht ontspannen naar Evergem reizen. In dit Oost-Vlaamse derby start Evergem ongetwijfeld als de ,,underdog’’. In de heenronde ging Center zwaar voor de bijl bij Oudenaarde. Anderzijds blijft de thuisploeg mikken naar een topvijf. In de voorgaande jaren zegt de traditie dat Oudenaarde de boeman was van Evergem dat telkens met zware cijfers werd ingeblikt. Maar op eigen veld kan de ploeg van trainer Vital Borkelmans altijd iets meer.
 
Gent-Zeehaven boekte vorige week een hoge score en zal willen bevestigen tegen St. Eloois-Winkel dat op zijn beurt Evergem een stevige hak zette. Bij de Gentse Ratten blijkt Dekeukeleire in de spits een sorende aanwinst en dat kan Zeehaven tegen Winkel vleugels bezorgen.
 
VG Oostende gaat bij WIK Eine op zoek naar eerherstel na de recente derbynederlaag. Een sinecure wordt het allicht niet voor de kustploeg want WIK heeft punten broodnodig en zal er alles aan doen om de West-Vlamingen af te houden.
 
Op eigen veld kan SV Diksmuide zijn positie bij de topvijf verstevigen in het derbyduel tegen Oostnieuwkerke. De bezoekers strijden al langer om die gevaarlijke zone achter zich te laten. Bij Diksmuide wordt dit allicht niet anders.
 
Evenzeer een topvijf-kandidaat is WS Lauwe dat na een knappe heenronde blijkbaar wat is teruggezakt. Dat laat de nederlaag van vorige week veronderstellen al hing daar wel een reukje aan. Maar gedane zaken nemen geen keer dus moet Lauwe op eigen veld tegen Peruwelz de draad weer oppakken.
 
Na die stuntzege tegen Lauwe gaat het nog steeds bedreigde Lovendegem aan de slag bij SV Rumbeke. Ondanks de West-Vlamingen tot de betere middenmoters behoren moet SK De Jeugd in staat worden geacht aldaar iets los te peuteren.
 
Tenslotte is Wevelgem City aan de beurt om de wekelijkse gemakkelijkste opdracht uit te voeren bij hekkensluiter Gistel. De rode lantaarn scoorde slechts viermaal en incasseerde meer dan 100 doelpunten. Voor City kan dit niet anders dan uitmonden in een doorgedreven oefenmatch. Ter info: in de heenronde scoorde Wevelgem een half dozijn tegen de rode lantaarn.
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties