Ook Barcelona kan wel eens falen

Harald Berings

Het Spaanse Real Zaragoza ging vanavond met een zeldzame eer lopen. Het klopte het grote, en dit seizoen immer sterke FC Barcelona in eigen huis. Zal Barcelona na de terugwedstrijd woensdag zijn race naar de gouden drievuldigheid kunnen verderzetten?

De wedstrijd in La Romareda begon catastrofaal. In vijf minuten scoorde Zaragoza maar liefst drie keer: Diego Milito en de Braziliaanse aanwinst Ewerthon (2x) zorgden voor de comfortabele 3-0 voorsprong. Even later moest ook Barça-hulptrainer Henk ten Cate naar de tribune omdat hij de scheidsrechter net iets teveel van repliek diende.

Maar de landskampioen gaf zich niet gewonnen, en toen Henrik Larsson nog voor de koffiepauze een voorzet van Van Bronckhorst met het hoofd in doel verlengde, kregen de Azulgrañas nieuwe hoop. Na rust was het al Barcelona wat de klok sloeg: op het uur werd Lionel Messi in het strafschopgebied onderuit gehaald, goudhaantje Ronaldinho zette de penalty keurig om.

Maar net op het moment dat de gelijkmaker er moest komen, bezondigde de Braziliaan Edmilsón zich aan de overzijde aan handspel, wat hem een strafschop tegen kostte. Diego Milito tekende vanop elf meter zijn tweede goal van de avond aan. [AN]