Van Hooijdonk als held onthaald op eerste training

Van Hooijdonk als held onthaald op eerste training
Foto: © SC

Pierre van Hooijdonk werd donderdag als een held onthaald tijdens zijn eerste training met Feyenoord. De teruggekeerde spits van NAC Breda kon rekenen op veel steun en vertrouwen van de Rotterdamse fans. Zeker vierhonderd fans trotseerden de kou om hun 'nieuwe' nummer 9 te bewonderen. Tijdens de opkomst op het trainingsveld begonnen de fans het vertrouwde 'Put your hands up for Pi-Air' te zingen, wat eerder een veelgezongen lied was in het stadion.

Dirk Kuyt was vandaag, in tegenstelling tot andere dagen als eerste op het trainingsveld. De immens populaire spits moest dagelijks eerst krabbels zetten en foto's laten maken met fans, voordat hij kon gaan trainen. Vandaag was hij blij dat die eer naar zijn collega ging, howel hij het nooit erg vind om een fan gelukkig te maken, 'het hoort er gewoon bij' zei Dirk Kuyt lachend.

Behalve de fans was ook de media in grote getalen aanwezig, die Van Hooijdonk's mening wilden horen over het Feyenoord van nu. De spits deed daar nog geen uitspraken over: "Eerst trainen, dan kan ik pas een goede mening geven", zei de Brabander. Coach Erwin Koeman keek met een glimlach naar de reactie's van zijn spelers, die allen de gerespecteerde spits (opnieuw) verwelkomden.

Met Van Hooijdonk keerde duidelijk niet alleen een succesvolle spits terug, maar ook een verpersoonlijking van succes. Op de training was door de pers ook vaak het woord 'Coolsingel' te horen, waarmee men op het kampioenschap doelde. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties