Weinig hoop op puntengewin voor bedreigden

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Weinig hoop op puntengewin voor bedreigden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 17de speeldag wordt het voor de kandidaat-dalers allicht weer een dag om te balen. Ex. Kaart, Dames Zultse VV en vooralsnog Lentezon Beerse krijgen tegenstanders te bekampen die in theorie sterker zijn. Bovenaan kunnen de toppers en subtoppers allicht de volle buit pakken. Alhoewel, want met tegenstanders als Sinaai Girls, Vlimmeren Sport, D. Zultse VV en Woluwe zou verliezen alvast een verrassing betekenen.
 
Leider Wezemaal speelt op het kleine Wijnveld tegen middenmoot-leider Sinaai Girls. In het verleden had Rapide daar vaak last mee. In de heenronde wonnen de kampioenen met slechts met het kleinste verschil. En een verwittige ploeg is er meestal twee waard voor de titelstrijd stilaan aan het losbarsten toe is.
 
Achtervolger RSC Anderlecht krijgt kandidaat-degradant D. Zultse VV op bezoek. In wezen kunnen de groen-gele Oost-Vlaamse vrouwen weinig tornen aan het meesterschap van de Brusselse thuisploeg. In ieder geval kan de armada van trainer Kurt Clauw een laatste (voetballende) hand leggen aan het systeem die de nieuwe Zultse trainer straks in volle degradatiestrijd wil hanteren tegen evenwaardige tegenstanders.
 
Stand. Luik ontvangt middenmoter K. Vlimmeren Sp. en heeft het thuisvoordeel. Allicht zullen de Rouches niet vergeten zijn dat ze in de heenronde slechts nipt de zege pakten. Vlimmeren kan in die zin dus verrassend uit de hoek komen.
 
Dat Oud-Heverlee Leuven vorig week op een counter liep zullen de Brabantse vrouwen allicht in de oren heb geknoopt. In de heenronde werd het bij Woluwe een ouderwets doelpuntenfestival. Op revanche belust zou OHL er best aan doen enkel de zege na te streven en minder een grote score.
 
Ook Exc. Kaart staat voor een zware opdracht zodat het er naar uitziet dat ze de kleine kloof met Zultse zaterdagnamiddag niet zullen kunnen verminderen. Zuid-West scoorde in de heenronde zes doelpunten tegen de Antwerpse neofiet. Als ze het taktisch goed aan boord leggen en de bijzonderste ZW-speelsters aan banden kunnen houden ligt een puntendeling in de maak. Maar moeilijk wordt het in ieder geval omdat te bereiken.
 
Lentezon Beerse zit op het goede spoor om veiliger oorden te bereiken. Met de komst van VCD. E. Aalst liggen echter valkuilen te omzeilen. Vorige week zetten de ajuinen een stap voorwaarts naar de redding. Dat zullen ze ook op Beerse willen uitvoeren. De thuisploeg mag niet vergeten dat Aalst hen donkere wolken deden aanschouwen middels een pandoering van jewelste. Enkel dat al moet een reden zijn voor Beerse om op eigen veld sterk en stevig uit te pakken.
 
VKV Tienen is nu al zeker dat de kloof in het beste geval, als Stand. Luik wint, met de Waalse club niet groter wordt. Want tegen hekkensluiter Opex Oostende moet de suikerploeg zonder problemen de volle pot thuis halen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties