Bornem en Aalst spelen degradatietopper

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Bornem en Aalst spelen degradatietopper
Foto: © SC

SV Bornem en Eendracht Aalst staan  voor een uiterst belangrijk weekend. Deze twee ploegen vechten in een onderling duel om het behoud .  In de hogere regionen trekt de wedstrijd tussen Cappellen en SW Harelbeke de meeste aandacht.

Bornem stapelt de nipte nederlagen op in de competitie. De degradatiekandidaat verloor de laatste vier matchen telkens met één doelpunt verschil. Dat brengt hun natuurlijk in een benarde situatie. Winst tegen Eendracht Aalst is een must. Aalst moet ook voor de winst gaan als het wil weggeraken van de laatste plaats. Indien Aalst wint, komt het op gelijke hoogte van Bornem in de stand.

Leider Cappellen staat zaterdagavond oog in oog met SW Harelbeke. Cappellen deelt voorlopig de leiding in derde A met Dender en nam vorige week weer even afstand van Waregem. De titelstrijd kan nog alle kanten uit en dus is elke wedstrijd belangrijk. Harelbeke heeft zich weer naar de vierde plaats gespeeld, maar dreigt die ook meteen te verliezen indien er tegen Cappellen geen punten gepakt worden.

Diegem was één van de revelaties uit de heenronde, maar na de winterstop vergaat het Diegem heel wat minder. Er werd immers telkens verloren. Wel moet gezegd dat Diegem al enkele moeilijke affiches voorgeschoteld kreeg. Dit weekend wilt Diegem zijn eerste punten van het nieuwe jaar halen op het veld van RC Mechelen, dat de punten eigenlijk nog meer nodig heeft. RC Mechelen zag zijn voorsprong op de voornaamste degradatiekandidaten slinken door de twee recente nederlagen. In deze wedstrijd is winnen dus de boodschap voor beide ploegen.

De financiële redding is een stukje dichterbij gekomen voor KV Turnhout. Dat zou de spelers moeten motiveren om een goede prestatie neer te zetten tegen Standaard Wetteren. Door de overwinning van vorige week is Turnhout nog niet uitgeteld voor de tweede periodetitel. Wetteren is uitstekend aan de terugronde begonnen en behaalde een 7 op 9. Het is de vraag of Wetteren die reeks in Turnhout kan bevestigen.

FCV Dender staat samen met Cappellen aan de leiding en krijgt dit weekend SK Maldegem over de vloer. Aangezien Cappellen en Waregem voorlopig de rol niet lossen kan Dender zich geen misstappen permitteren. Maldegem kon vorige week na twee gelijke spelen op rij nog eens winnen en dus is de balans van de terugronde voorlopig positief. Met een puntje op Dender zou Maldegem allicht niet ontevreden zijn.

Willebroek-Meerhof en Torhout zijn twee ploegen die in elkaars buurt liggen, in de stand dan toch. Willebroek-Meerhof staat op amper drie punten van een top vier plaats en heeft dus mooie perspectieven. Torhout wekte door de zege tegen Boom de indruk op dat de hoge ambities toch nog waargemaakt kunnen worden. Een belangrijke wedstrijd dus tussen Willebroek-Meerhof en Torhout, de winnaar verwerft op zijn minst een plaats in de linkerkolom van het klassement.

Racing Waregem wil zo snel mogelijkheid het puntenverlies dat het vorige week leed goedmaken en de achterstand op Cappellen en Dender ongedaan maken. Een overwinning tegen WS Woluwe zou al een stap in de goede richting zijn. Woluwe moddert maar wat aan op dit moment: thuis loopt het keer op keer fout en het is moeilijk om dat op verplaatsing goed te maken. Ook dit weekend wacht er Woluwe dus weer een moeilijke opgave.

FCN Sint-Niklaas verspeelde vorige week èn de eerste plaats in de periodestand èn de vierde plaats in de algemene stand. Die vierde plek wilt Sint-Niklaas zo snel mogelijk heroveren. Mogelijk dit weekend al, door te winnen van Rupel Boom. Harelbeke heeft immers een moeilijke wedstrijd tegen Cappellen voor de boeg. Het zal voor Boom een moeilijke zaak worden om een tweede nederlaag op rij te vermijden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties