Feyenoord zonder problemen tegen Heracles

Rens Korporaal
| 0 reacties
Feyenoord zonder problemen tegen Heracles
Foto: © SC

Feyenoord is klaar voor het duel morgen tegen Heracles Almelo. De Rotterdammers hebben op de Chileen Sebastian Pardo na geen blessures. Spelers als Nicky Hofs en Tim Vincken, die lange tijd geblesseerd waren, trainden deze week ook weer volop mee.

Feyenoord-coach Erwin Koeman kan komende zondag voor het eerst beschikken over Pierre van Hooijdonk. De boomlange spits kent zijn rol bij Feyenoord, die Erwin Koeman ook vandaag nog eens benadrukte, en opmerkte dat Feyenoord die rol zeker kan gebruiken bij Heracles, de enige ploeg in de Eredivisie die op kunstgras speelt.

Toch zag Feyenoord afgelopen week ook enkele spelers vertrekken, het jeugdtalent Leonardo, die al jaren geplaagd wordt door blessures, vertrok naar NAC, evenals Evander Sno. Ook vandaag werd bekend gemaakt dat de Nigeriaan John Owoeri het seizoen afmaakt bij het Belgische Westerlo.

Voor Heracles Almelo lijkt er niets aan de hand, de promovendus kent een goed seizoen. De ploeg van Peter Bosz boekte gelijke spelen tegen PSV Eindhoven, Ajax Amsterdam en AZ Alkmaar. Vooral de Japanse spits Sota Hirayama is erg populair bij de fans van Heracles, de technische spits maakte in 17 duels al 7 doelpunten.

Hoewel de ploeg nog niet zeker is van lijfsbehoud in de Eredivisie, denken weinig mensen nog aan degradatievoetbal. Toch benadrukte Peter Bosz dat zijn ploeg niet anders moet spelen dan de eerste seizoenshelft. Tegen Feyenoord verloor Heracles eerder met ruime cijfers (7-1 red.). Heracles Almelo versterkte zich deze winter met Utrecht-speler Stefaan Tanghe, die een goede indruk maakte tijdens zijn eerste wedstrijd in het shirt van Heracles.

Feyenoord kan geen makkelijke middag verwachten in Almelo, clubs als PSV en AZ hadden veel moeite om de Almoërs te verslaan op het kunstgras. [AN]

Heracles Almelo – Feyenoord
Aanvang: 16:30 uur
Scheidsrechter: Wiedemeijer

Vermoedelijke opstellingen:
Feyenoord: Lodewijks; Greene, Bahia, Vlaar; De Guzman, Paauwe, Bosschaart, Hofs (Pardo); Castelen, Kuyt en Kalou.

Heracles Almelo: Pieckenhagen; Jansen, Reekers, Smit, Looms; Maas, Tanghe, Quansah; Nurmela, Hirayama en Tamerus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties