Marseille verliest weer terrein

Marseille heeft weer wat terrein moeten prijsgeven op Bordeaux en Auxerre. De Zuid-Fransen geraakten in het eigen Stade Vélodrome niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Sochaux. Bordeaux versloeg Lens met het kleinste verschil en Auxerre won van Rennes met 2-0. Drie wedstrijden werden afgelast.

Sochaux kwam voor één punt naar Marseille, en kreeg dat ook. De thuisploeg morste met de kansen, Sabri Lamouchi miste een strafschop en een doelpunt van Maoulida  werd afgekeurd. Sochaux kreeg enkele mooie kansen op counter, maar in zijn 300ste wedstrijd in de Franse hoogste klasse hield Fabien Barthez zijn netten schoon. Marseille verliest twee punten en ziet de tegenstand verder uitlopen.

Bordeaux won met het kleinste verschil van Lens. Lens was de betere ploeg maar werd niet beloond. De thuisploeg kreeg slechts twee kansen. Een daarvan werd benut door Lilian Laslandes, die met een strafschop in de eerste helft de drie punten pakt.

Rennes verdiende misschien meer op het veld van Auxerre, maar kon niet scoren. Luigi Pieroni opende twintig minuten voor tijd de score voor de thuisploeg via een strafschop en tien minuten voor tijd werd het 2-0 via Kahlenberg. Mathis (Auxerre) werd net voor tijd nog uitgesloten.

Le Mans en Toulouse deelden de punten. De bezoekers kwamen op voorsprong na twaalf minuten via Akpa Akpro, die voor het eerst aan de aftrap verscheen en meteen goed was voor zijn eerste treffer in de Ligue 1. Lang kon Toulouse niet genieten van de voorsprong, want tien minuten later kopte De Melo de bordjes weer op gelijke hoogte.

Nancy – Ajaccio eindigde zoals ze begon; 0-0. De drie andere wedstrijden van zaterdagavond werden afgelast. Strasbourg – PSG, Saint-Etienne – Nice en Nantes – Troyes worden op een latere datum afgewerkt.