AS Roma niet te stoppen

Maarten Vandenabeele

Het blijven hoogdagen voor de tifosi van AS Roma. De Giallorossi wonnen opnieuw en zijn ondertussen aan een indrukwekkende reeks bezig van 7 opeenvolgende overwinningen: een clubrecord. Dit keer was Parma niet opgewassen tegen de Romeinse pletwals.

In de eerste helft konden de Gialloblu nog gelijke tred houden met de bezoekers maar 2 minuten na de pauze bezorgde de Braziliaan Mancini zijn ploeg de voorsprong. Via Couto kwam Parma heel dicht bij de gelijkmaker maar de verdediger kopte op het doelhout. Even later was het prijs aan de overkant: op assist van Totti versloeg Mancini doelman Guardalben met een heerlijke lob, 0-2. Perrotta zette de kers op de taart met opnieuw een stift: 0-3.

Eeerder op de avond speelden Siena en Ascoli 1-1 gelijk. Comotto bracht de bezoekers 0-1 voor maar in het begin van de 2e helft legde Bogdani de 1-1 eindstand vast.