Schalke en Dortmund spelen gelijk

Dirk Pieters

Zaterdardagmiddag stond de Ruhrpott derby tussen Schalke 04 en Dortmund op het programma. Een schitterende sfeer in een uitverkochte Arena Auf Schalke. Het was al van 2001 geleden dat Schalke zijn thuiswedstrijd nog eens kon winnen van Dortmund. De bezoekers moesten het stellen zonder Kringe, Koller en Ricken.

De wedstrijd begon aardig met een kopkansje van Bordon, maar zijn poging ging voorlangs. Na nog geen tien minuten ging een vrije trap via het been van Krstajic tegen de paal. Schalke kwam hier goed weg. Vanaf dan nam Schalke het initiatief over en kreeg het enkele mooie kansen. Tweemaal kon doelman Weidenfeller een vrije trap van een Schalke-speler onschadelijk maken. Eerst een plaatsbal van Lincoln en daarna een knal van Bordon waren net niet goed genoeg. Ook aanvaller Kuranyi kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn bal werd van de lijn gehaald door Odonkor. De laatste kansen van de eerste helft waren voor de bezoekers. Eerst knalde Sahin van buiten de zestien over het Schalke-doel en vlak voor rust ging diezelfde Sahin neer in de zestien, maar de scheidsrechter liet verderspelen. Beide ploegen gingen rusten met een scoreloos gelijkspel.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. Het is al langer duidelijk dat Schalke 04 problemen heeft om doelpunten te maken. Door het gelijkspel zien beide ploegen Bayern München verder uitlopen, Bayern won met 1-0 van Leverkusen.  [AN]