Periodekampioen tegen titelkandidaat

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Periodekampioen tegen titelkandidaat
Foto: © SC

Opwijk wist vorige week de periodetitel in de wacht te slepen en wil aan die prestatie extra glans geven door voor eigen volk te winnen van Berchem, dat dringend nood heeft aan een overwinning. Onderaan is het afwachten of Kampenhout verder opwaarts kan klimmen. 

Tot ieders verbazing kroonde Opwijk zich tot beste ploeg van de tweede periode. De kersverse periodekampioen wil de goede prestaties doortrekken in de thuismatch tegen Berchem, dat de drie punten goed kan gebruiken. De titelkandidaat speelde immers gelijk in zijn laatste wedstrijden en heeft een overwinning nodig om de aansluiting met de top niet te verliezen.  Opwijk rekent vooral op Van Laethem en Magits om een zevende overwinning op rij te behalen.

Kontich heeft de laatste weken veel punten laten liggen door zoveel gelijk te spelen. Maar door vorige week niet te verliezen van Berchem is de eerste periodekampioen nog altijd in de running voor de titel. Er moet nu dan wel gewonnen worden tegen Verbroedering Meldert, dat wel goed bezig is. Meldert won zijn laatste twee wedstrijden en staat ook tweede in de tweede periodestand, die dit weekend zijn laatste speeldag kent. Meldert zal het spel van de afgelopen weken zeker willen bevestigen.

Grimbergen is een ploeg die voorlopig thuis zeer goed uit de hoek komt, maar op verplaatsing zelden punten kan meepakken.  Er kondigt zich nu weer een thuismatch aan en dus is het weer tijd om punten te pakken. De tegenstander is RC Lebbeke, dat de punten zeker nodig heeft. Lebbeke verkeert immers nog steeds in degradatiegevaar.  Grimbergen kan zondag een kloof van acht punten slaan met Lebbeke.  Er staat dus heel wat op het spel voor beide ploegen.

Schoten bevindt zich al een heel seizoen in de middenmoot van het klassement. UItschieters waren er niet te veel, behalve dan in het begin van het seizoen tegen Berchem, maar daartegenover staat dat Schoten nooit op de laagste plaatsen is terecht gekomen. Zondag is SK Londerzeel te gast in Schoten. Londerzeel verspeelde vorig weekend in een spectaculaire wedstrijd twee punten in de laatste minuut. De koploper zal dat puntenverlies willen goedmaken door in Schoten de drie punten weg te kapen.

Ukkel hoopt na de winst vorige week in Lebeke-Aalst weer op het goede spoor te zitten. De Brusselaars willen een zes op zes behalen door thuis te winnen van Rode-Verrewinkel. Rode zag zijn opmars vorige week tegen Opstal gestopt en staat nog steeds ver van de redding af.

Eendracht Opstal wist dus vorige week te winnen op Rode-Verrewinkel en heeft zich dus zo alleen op de zesde plaats gevestigd. Wilrijk heeft geen al te beste reputatie als het aankomt op uitmatchen en is ook in de laagste zone van het klassement terecht gekomen. Eén overwinning kan Wilrijk er uiteraard weer bovenop helpen. Maar op Opstal wordt het dus allesbehalve gemakkelijk om die uitoverwinning te realiseren.

Temse kende een goed begin onder zijn nieuwe coach door te winnen op Wilrijk. Een nieuwe overwinning tegen Dilbeek zou Temse helemaal weer op schema zetten. Dilbeek werfde ook nog niet zo lang geleden een nieuwe trainer aan, maar dat gaf nog niet veel succes. De 'defensieve' aanpak van Wouters resulteerde tot nu toe in een 1 op 6. Er wacht zowel Temse als Dilbeek dus een belangrijke match.

SK Lebeke-Aalst krijgt de kans om dit weekend een sprong voorwaarts te maken in het klassement. Indien het wint gaat het Kampenhout voorbij. Maar Kampenhout lijkt er net weer een beetje bovenop te komen en toonde zich de afgelopen weken veel efficiënter voor doel. Mogelijk wordt dat ook vertaald op het veld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties