Togolezen niet blij met Allatta

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Togolezen niet blij met Allatta
Foto: © SC

Een vreemde vaststelling: Pietro Allatta is een spelersmakelaar met een Togolese licentie. En daar zijn de echte Togolese makelaars niet blij mee.

Orobiyi Komlan Rhodes is naar eigen zeggen de grootste Togolese spelersmakelaar van zijn land. Hij heeft al van Allatta gehoord, maar kent hem niet persoonlijk. Volgens hem zegt het reglement dat je twee jaar in Togo moet wonen vooraleer je er een examen kunt afleggen. "Nu is het niet echt moeilijk om in Togo aan een licentie te raken. Hier kan je makkelijk iets regelen. Met geld bijvoorbeeld."

"Ik vind het jammer dat zulke zaken gebeuren. Je hebt nog wel managers met een Togolese licentie die vanuit Europa werken, Frankrijk of Duitsland, maar dat zijn dan wel geboren Togolezen. Ik heb trouwens mijn beklag gedaan bij de Fifa. Ruim een half jaar geleden heb ik hen gevraagd of ze weet hebben van een makelaar met een Togolese licentie die problemen heeft met het Belgische gerecht. De Fifa antwoordde dat ze op de hoogte zijn en dat was het", aldus Rhodes.

Espoir Komlan Assogbavi, de secretaris van de Togolese voetbalbond, zegt dan weer dat er geen vuiltje aan de lucht is. "Allatta heeft hier zijn examen afgelegd. En hij heeft al twee jaar een domicilie bij een advocaat in Tomé. Dat hij hier nooit is, maakt niet uit. Enkel zijn domicilie telt. Ach, de Togolese makelaars zijn allemaal jaloers op elkaar", besluit Assogbavi. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties