Anderlecht en Standard winnen, Club niet

Anthony Van der Planken

Anderlecht en Standard hebben hun uitwedstrijden bij Moeskroen en Beveren winnend afgesloten. Toch kwamen beide zeges erg moeilijk tot stand.

Moeskroen was voortdurend de betere ploeg in zijn wedstrijd tegen Anderlecht, maar moest net voor het uur toch een treffer van Frutos toestaan. Als je dan zelf de opgelegde kansen niet afmaakt, weet je dat het moeilijk zo niet onmogelijk wordt.

Ook Standard won erg moeizaam op het veld van Beveren. De Ivorianen van de thuisploeg speelden stukken beter dan de vorige weken, maar na een penaltygoal van Rapaic was alles verloren. Niculae scoorde in de slotfase nog de 2-0.

Zulte Waregem verloor met 2-0 bij Germinal Beerschot. De Ratten waren stukken beter en scoorden in de eerste helft via Van der Weerden en Dosunmu. Breleur kreeg in de laatste minuten nog rood.

Lierse lijkt aan een heropstanding bezig. De Pallieters wonnen thuis met 2-0 van Lokeren. Nunes en Wils zorgden voor de verdiende zege. Bovendien kwam er voor Lierse ook goed nieuws vanuit Brugge, want daar won Cercle van La Louvière dankzij een doelpunt van Darko Pivaljevic.

Club Brugge kon eerder op de avond niet winnen van Sint-Truiden. Op Staaien werd het 2-2.