Bergen - RS Waasland

Rita De Meyer

Na 94 loodzware minuten voor spelers, trainers èn supporters stond de 2-2 op het scorebord in het Bergense sneeuwlandschap. De meeste toeschouwers waren het er na 20 minuten in de eerste helft over eens dat dit geen (veilige) omstandigheden waren voor een wedstrijd. Desalniettemin liet de scheidsrechter de match volledig spelen en kwamen we dus met een puntje terug richting "De Zwaan".

De wedstrijd kwam traagjes op gang en het Wase doelpunt van Keita in de elfde minuut viel dan ook een beetje uit de lucht. De supporters lieten het niet aan hun hart komen en schreeuwden zichzelf warm voor de elf spelers. Nadien kwamen er geen echte kansen meer voor Red Star, met uitzondering van een voorzet-schot van Arys dat op de paal belandde. Bergen kreeg aan de overkant twee goeie gelegenheden, maar botste op "Tommeke" Hofman. Diep in blessuretijd lukte Bergen de gelijkmaker, al moet gezegd dat dat niet echt onverdiend was op die moment.

Bergen wou kost wat kost de wedstrijd uitspelen en haalde daarvoor de grove middelen boven. Er werd dan ook een rode verflaag op lijnen in de sneeuw aangebracht om nadien met acht minuten vertraging te beginnen aan de tweede helft. Het werden 45 zware minuten voor de 22 spelers met veel balverlies en slechte passes. De bal viel immers af en toe stil in de sneeuw op het terrein. Op het uur raakte het leer niet uit de Wase zestien en Dahmane zette er zijn voet tegen om Bergen op voorsprong te trappen. Vanaf 1645u kwam er al veel gefluit uit de tribunes van de thuisploeg die blijkbaar vergeten waren dat de match later was begonnen. De stress steeg bij Bergen en toen Red Star in de 92e minuut een corner kreeg zette het Red Star legioen achter de goal nog een laatste "geschreeuw" in. Een eerste keer lukte het de goalie de bal over zijn doel te tikken, maar na een tweede corner en een enorm geharrewar voor goal zorgde Bou Sfia voor de gelijkmaker. Een halve minuut later beëindigde de scheids de match waarna de man in het zwart beschermd moest worden door de stewards na wat getrek en geduw met enkele rood-witten.

De terugreis verliep dus in een opperbeste sfeer en bij de tussenstop kwam er nog een heus sneeuwballengevecht tussen verscheidene supporters op de twee bussen. Volgende week massaal naar Puyenbeke om de derde periode goed in te zetten tegen Verbroedering Geel!!