Balaban: "Club beste zet in mijn carrière"

Thomas Dubois
| 0 reacties
Balaban: "Club beste zet in mijn carrière"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Aan de vooravond van Club Brugge – AS Roma had Het Laatste Nieuws een gesprek met Balaban, de ondoorgrondbare, geniale maar toch zo nukkige spits van Club Brugge. Over de wedstrijd tegen Roma is hij duidelijk: “We spelen niet goed. Met Roma treffen we de sterkste Italiaanse ploeg van het moment, we kunnen enkel hopen dat zij ons onderschatten. Ik verwacht woensdag een defensief Roma, dat loert op de counter.”
 
Dat het zijn laatste Europese thuiswedstrijd kan zijn daar staat hij niet bij stil. “Diep in mijn hart zou ik graag bij Brugge blijven, maar de contractbesprekingen liepen dood. Mijn keuze voor Club was destijds de beste zet in mijn carrière. Ik ben op mijn gemak in Brugge net als mijn gezin.” Balaban vindt het alleen jammer dat hij zo weinig vertrouwen krijgt van de trainer en de supporters. Ook over zijn positie op het veld heeft hij zijn uitgesproken mening. “Mijn linkerbeen gebruik ik enkel om op te staan, van Balaban moeten ze geen voorzet met links verwachten. Laat me spelen en ik scoor. Een koppel Balaban – Portillo dat moet lukken.”
 
Ondanks zijn nukkigheid komt hij goed overeen met iedereen in de kern, zelfs soms met Jan Ceulemans. Vooral heeft hij voor respect voor Philippe Clement: “Nice guy, met wie ik goed kan praten. Hij loopt geen week met een lang gezicht als ik hem uitkaffer. Ik heb Clement al dikwijls gevraagd waarom hij op het middenveld staat, hij kan dat niet, hij is een verdediger.” Over z’n sportieve toekomst is hij gerust, er is genoeg interesse. [BA]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties