Inter - Juve blijft aanslepen

Inter - Juve blijft aanslepen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoewel de wedstrijd Inter Milan - Juventus Turijn zondagavond rond iets voor 22u30 afliep, blijft de match de media halen. Er wordt immers nog voortdurend modder over en weer gegooid.

Het is vooral het "duel" Luis Figo - Luciano Moggi die de voorpagina's blijft halen. Figo noemde het ronduit schandelig dat Juve won, waarop Moggi reageerde dat een speler die voor het plezier een contract tekent geen recht op spreken heeft. (In de zomer van 1995 tekende Figo zowel bij Juventus als Parma een contract om uiteindelijk voor Barcelona uit te komen, nvdr.) Daarop beschuldigde de Portugese middenvelder de technische directeur van Juventus van de scheidsrechter beïnvloed te hebben door voor de wedstrijd zijn kleedkamer binnen te gaan. De Italiaanse voetbalbond onderzoekt nu deze beschuldigingen, maar in Turijn ontkent men het verhaal.

Juventus reageerde via zijn officiële website: "De beschuldigingen van Figo zijn serieus, zonder enige basis van waarheid en dus gewoonweg vals. Zijn beschuldigingen zijn nog serieuzer door hun internationale context." Inter plaatste meteen een wederbericht op haar website: "FC Internazionale beschouwt de actie van Juventus Turijn tegen Luis Figo als een ongeoorloofde daad van arrogantie. De club herinnert er iedereen aan dat Luciano Moggi via de pers beweringen zonder basis verspreidt over het professionalisme van Figo. Wij hebben het recht om iedereen voor gelijke welke rechtbank te dagen om onze speler te verdedigen."

De disciplinaire commissie heeft ten slotte Roberto Mancini voor één speeldag geschorst. De coach van Inter Milan krijgt deze straf omdat hij na de wedstrijd de scheidsrechter en een verantwoordelijke van Juventus vulgaire beledigingen toeschreeuwde. Tevens krijgt hij een boete van 2000 euro. Roberto Bettega, vice-voorzitter van de Oude Dame, moet een geldsom van 975 euro ophoesten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties