FA benaderde Capello

Mathias Dumarey
| 0 reacties
FA benaderde Capello
Foto: © SC

Volgens verschillende berichten in de Italiaanse media zou de FA, de Engelse voetbalbond, huidig Juventus-trainer Fabio Capello benaderd hebben om bondscoach te worden. Hij zou de Zweed Sven-Göran Eriksson moeten opvolgen die moet opstappen na het WK in Duitsland.

Tot nu toe waren de belangrijkste kandidaten voor de topjob Martin O'Neill (ex-Celtic Glasgow), Alan Curbishley (Charlton Athletic) en Stuart Pearce (Manchester City). De FA had ook al gezegd dat het een Britse bondscoach zoekt, maar met dit nieuws zou dat niet meer kloppen. 

Capello is in het najaar nadrukkelijk genoemd als nieuwe coach van de Spaanse topper Real Madrid waarmee hij in 1996 al eens kampioen werd in zijn enige seizoen in de Primera Division. De Italiaanse succescoach had ook al laten weten dat een nieuw buitenlands avontuur hem wel zou interesseren. Vooral de Premier League was een competitie die hem aansprak. Maar voorzichtig liet hij vorige maand al weten dat hij ook graag eens een land zou coachen. 

Maar hoe dan ook is de kans nog altijd niet bijster groot dat Capello op het einde van dit seizoen Juventus Turijn zal verlaten. Eerder had hij ook al laten verstaan dat hij zijn contract bij La vecchia signora wil uitdoen en dat loopt nog tot de zomer van 2007. Mocht Capello toch toehappen op het bod van de Engelse FA, dan zou hij bijna 7 miljoen euro per jaar kunnen opstrijken om de Engelse ploeg naar het WK 2010 in Zuid-Afrika te leiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties