Twente pakt overwinning in de Goffert

Rutger Hendriks
| 0 reacties
Twente pakt overwinning in de Goffert
Foto: © SC

Twente heeft opnieuw weten te winnen. Nadat eerder Utrecht (3-0) Vitesse (1-2) en Roda JC (1-0) Twente al zagen winnen, had NEC op vrijdagavond ook geen antwoord op de Tukkerse dadendrang. De ploeg van de 'kleine grote man', ofwel Jan van Staa, zegevierde met 0-3.

Op het slecht bespeelbare veld, waar beide ploegen geen voordeel aan hadden, begonnen de Nijmegenaren beter. NEC nam het heft in handen, en was via Jones en Denneboom dreigend. Echte kansen werden er niet gecreëerd. FC Twente had aan haar tweede kans genoeg. Waar Elbekay Bouchiba in de tiende minuut het naliet de score te openen, deed Blaise N'Kufo dit op het kwartier beduidend beter: 0-1. Nog voor rust verdubbelde Bakircioglu de score. De spelverdeler van FC Twente draaide goed weg en schoot het speeltuig met een granietharde pegel achter de kansloze doelman Raymon van Emmerik.

Na de theepauze nam de druk van NEC toe, maar bleven de mannen uit Tukkerland ogenschijnlijk makkelijk overeind. Het combineerde beter, en de Nijmeegse Eendracht Combinatie kon slechts sporadisch een fatsoenlijke doelpoging creëeren. Nadat Gerritsen twintig minuten voor tijd de 0-3 maakte, was het duel in feite al gespeeld. Twente had met wat meer vernuft en geluk uit kunnen lopen naar 0-4 of 0-5, maar de ploeg van Jan van Staa vond het genoeg en zette in de resterende minuten niet meer aan. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties