Van Buyten maakt winnende treffer

Dirk Pieters

HSV won zondagmiddag zijn uitwedstrijd tegen Frankfurt met 1-2 en ging met de belangrijke drie punten naar huis. HSV was de betere ploeg? maar het moet gezegd worden, de overwinning was maar nipt.

De bezoekers kwamen al na twintig minuten op voorsprong via een doelpunt van Piotr Trochowski. Vlak voor rust maakte Alexander Meier, na een blunder van Daniël Van Buyten, de gelijkmaker en zo kregen we een 1-1 ruststand. De bezoekende supporters hoopten op beterschap na rust en dat kwam er ook. In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar de winst maar al snel kwam HSV opnieuw op voorsprong. Verdediger Daniël Van Buyten zorgde voor de 1-2 en maakte daarmee zijn fout uit de eerste helft goed. Frankfurt probeerde nog wel, maar HSV kon stand houden zodat het de tweede plaats pakt in het klassement. De achterstand op Bayern München bedraagt nog steeds acht punten. [AN]