Dortmund onderuit, Leverkusen overtuigend

Philippe Crols

Wat de topclubs in Duitsland deden op de 23ste speeldag kan u elders op Voetbalkrant lezen. Natuurlijk zijn er ook nog andere ploegen actief in de Bundesliga. Zo won Leverkusen overtuigend en ging Dortmund de boot in.

Bielefeld - Borussia Dortmund  1-0

Het gaat plots niet meer zo goed met Borussia Dortmund. Nadat Werder Bremen vorige week in Dortmund kwam winnen was nu Bielefeld te sterk. Dortmund ging met het kleinste verschil onderuit. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel net voor rust. Kauf was de maker van dat doelpunt en werd dus ook matchwinnaar. Dankzij deze nederlaag staan de Borussen pas tiende. Zo erg hoeft dat echter niet te zijn, want vooralsnog bedraagt de kloof met de nummer vijf Leverkusen amper twee punten. Bielefeld deed een goede zaak en nadert tot op twee punten van Dortmund.

Keulen - Leverkusen  0-3

Het kan snel gaan in de Duitse Bundeliga. Met Dortmund gaat het niet goed, maar dat kan niet gezegd worden van Leverkusen. Tegen rode lantaarn Keulen werd er met een droge 0-3 gewonnen, al ging dat niet zonder slag of stoot. Pas een dikke twintig minuten voor tijd zette Berbatov zijn club op weg naar de drie punten. Voronin verdubbelde iets later de score en toen Alpay een kwartier voor tijd nog werd uitgesloten was het helemaal gedaan. Krzynowek legde zeven minuten voor tijd de 0-3-eindstand vast. Leverkusen is vijfde en Keulen blijft uiteraard laatste.