Galatasaray boekt overwinning

Emre Karayavuz

Galatasaray heeft in eigen huis een mooie overwinning behaald op Vestel Manisaspor. Hierdoor komt het in punten gelijk met Fenerbahce met een wedstrijd meer gespeeld. Fenerbahce speelt dit weekend de stadsderby tegen Besiktas.

In een zinderende wedstrijd met mooie doelpunten heeft Galatasaray drie punten behaald op Vestel Manisaspor. Met gemak ging het echter niet want de nummer twee van de competitie behaalde in de slotfase van de wedstrijd pas de winst. Dat het een zware wedstrijd zou kunnen worden kon men vooraf wel verwachten want Vestel Manisaspor was al zes weken zonder nederlaag.

Galatasaray kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Necati Ates. Na de 1-0 voerde Manisaspor de druk op en in de 30e minuut werd er gelijk gemaakt door Holosko. Galatasaray mocht toch nog met een voorsprong naar de thee, want vlak voor rust tekende Volkan voor de 2-1.
In de tweede helft was het beeld van de wedstrijd niet veel anders dan in de eerste helft. In een mooi duel hield Manisaspor de druk hoog op zoek naar de gelijkmaker. Manisaspor kreeg dan ook goede mogelijkheden voor de gelijkmaker. In de 76e minuut was het dan opnieuw raak en tekende weer Holosko voor de aansluitingstreffer.
Na de gelijkmaker was de beurt weer voor Galatasaray om op zoek te gaan naar een treffer, dit betekende niet dat Manisaspor zich terugtrok, beide ploegen kregen kansen voor het doelpunt wat een voorsprong zou betekenen.
In de 85e minuut was het dan ook raak en was het weer Galatasaray dat op voorsprong kwam, nu via Song. De verdediger schoot van 25 meter op goal en met behulp van slecht keeperswerk was het raak; 3-2 voor de thuisploeg. Het was niet de laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 90e minuut verhoogde Galatasaray de marge via Sabri. Verder werd er niet meer gescoord en eindigde de wedstrijd in een zware maar ook wel verdiende 4-2 overwinning voor Galatasaray.