Vandenbergh: 'Het systeem rendeert toch niet meer?'

Philippe Crols
| 0 reacties
Vandenbergh: 'Het systeem rendeert toch niet meer?'
Foto: © SC

Racing Genk won zaterdagavond van La Louvière. Dat het niet goed was beseften de heren voetballers van Racing Genk zelf maar al te goed. Kevin Vandenbergh had nog een andere reden om niet tevreden te zijn. Hij kreeg namelijk weer niet al te veel speeltijd. 

Kevin Vandenbergh moet er behoorlijk de pest hebben ingehad toen hij zaterdagavond weer eens op de bank moest plaatsnemen. Dat werd ook duidelijk toen hij na afloop van de wedstrijd zijn verhaal mocht doen op Sporza radio. 'Het is vrij logisch dat ik niet tevreden ben. Ik heb hoogstens 25 minuten gespeeld en dat vind ik te weinig. Ik ben 22 en ik wil voetballen. Ik eis hiermee helemaal geen basisplaats, want ik heb ook niets te eisen, maar ik wil wel duidelijkheid, want de situatie is nu onhoudbaar', aldus Vandenbergh. 

Welke reden houdt Vandenbergh eigenlijk op de bank? Is er in het verleden iets gebeurd met trainer Hugo Broos misschien? 'Neen, absoluut niet. De trainer zegt dat het gewoon een keuze is die hij moet maken en ik moet die aanvaarden, maar leuk is het niet. Kijk ook naar Stojanovic. Die zit al een heel seizoen op de bank. Of het systeem de oorzaak is? Dat zou de reden absoluut niet mogen zijn. Het is toch duidelijk dat het systeem niet meer rendeert dus dat is flauwe zever', vond VDB-junior. 

Vandenbergh had nog wel lof over voor de Genkse supporters. 'Ik zal nooit vergeten wat er gebeurde toen ik aan mijn opwarming begon. Iedereen stond recht en begon te applaudiseren. Daar kreeg ik echt kippenvel van. Ik heb de supporters al veel gegeven en wat ze mij vanavond teruggaven vergeet ik echt nooit', aldus de Genkse spits.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties