Club met slechts twee spitsen volgend jaar

Thomas Dubois
| 0 reacties
Club met slechts twee spitsen volgend jaar
Foto: © SC

Wat nu Marc Degryse? Gert Verheyen, de verpersoonlijking van Club Brugge, stopt ermee na dit seizoen, en zo verdwijnt er nog een spits van het Brugse tafereel. De eerste zekerheid van zovelen. Het wordt een drukke zomer voor Marc Degryse, een heel drukke zomer. Momenteel heeft Club acht spitsen op de loonlijst staan. Als alles gaat zoals verwacht blijven er nog twee over.
 
Dieter Van Tornhout is momenteel uitgeleend en doet het daar niet slecht. De kans is dan ook groot dat hij definitief naar Nederland verkast. Zeker in de wetenschap dat de laatste jaren uitgeleende spelers meestal niet meer in het blauw-zwart te zien waren. Sebastian Hermans behoort nog tot de A-kern, maar speelgelegenheid zal niet voor dit seizoen zijn. De lichtvoetige Hermans is einde contract aan het einde van het seizoen en krijgt geen contractverlenging.
 
Net als Larsson
Gert Verheyen stopt dus, een beslissing van het verstand en niet van het hart. Rune Lange wil wel blijven maar alles zal afhangen van wat het bestuur wil doen. De Noor verloor dit jaar wederom een jaar door een blessure. Lange, die al van groot belang was voor Club, hoopt dat hij net als Larsson toen bij Barcelona een nieuw meerjarig contract krijgt. Daar ligt de beslissing volledig bij het bestuur.
 
Dan hebben we nog twee grote twijfelgevallen. Enerzijds heb je Bosko Balaban. De nukkige Kroaat die stilaan uit de gratie van trainer Ceulemans aan het vallen is, wil een verbeterd contract. Een ferm verbeterd contract. Zoniet verlaat hij straks net als zijn landgenoot Butina Club Brugge. De kans dat hij blijft is klein te noemen. Een Balaban die er zin in heeft is een versterking voor Club, maar na nieuwjaar speelt Club met hem telkens met 10.
 
Het goudhaantje Javier Garcia Portillo voelt zich hier goed, lijkt er eindelijk door te komen en gaf al aan hier wel nog een jaartje te willen blijven. Wellicht met het besef dat hij bij Real niet veel meer kan doen. Club heeft de eerste optie voor een aankoop, een aankoop die financieel ondoenbaar is. Hem nog een jaartje huren lijkt het maximaal haalbare.
 
Een donker duo
Manasseh Ishiaku en Yulu Matondo zijn in het slechtste geval de enige zekerheden voor volgend seizoen. Maar wat is een zekerheid. Ishiaku viel dit seizoen al meermaals geblesseerd uit en Yulu Matondo lijkt nog iets te klein voor de top. Club heeft nog een spaarpot en kan shoppen maar zal serieus mogen shoppen. Vele namen zijn al gevallen, al wie maar ietwat trefzeker lijkt werd al gelinkt aan Club Brugge. Van Vandenbergh tot Salou of Dosunmu. Er zijn genoeg spitsen, aan Marc Degryse om z’n huiswerk goed te maken. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties