"Vanden Stock als voorzitter is vijf jaar amateurisme"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
"Vanden Stock als voorzitter is vijf jaar amateurisme"
Foto: © SC

Ivan De Witte staat bekend om zijn revolutionaire ideeën. De voorzitter van AA Gent wil koste wat het kost meer professionalisme in de Belgische voetbalwereld en grijpt elke gelegenheid aan om dat te benadrukken. In de zaterdageditie van De Morgen vertelt hij wat hij vindt van de vacature van de bondsvoorzitter.

"Roger Vanden Stock bondsvoorzitter? Neen", vertelt De Witte kordaat. "We moeten belangenvermenging uitsluiten. Niet dat Vanden Stock, als hij voorzitter van de voetbalbond wordt, per se iets verkeerd zou doen, maar je moet de perceptie wegnemen. Belangenvermenging of kans op belangenvermenging leidt altijd tot wantrouwen. De eerlijkste en billijkste rechter zal nooit een zaak mogen behandelen waarbij een van zijn kinderen betrokken is. Dit geldt ook voor Preud'homme en voor de bondsprocureur, die overigens lid is van AA Gent. Eigenlijk kan dat niet. Finaal zal Vanden Stock zich wel terugtrekken, vermoed ik. Maar als hij toch bondsvoorzitter wordt, zijn we weer vertrokken voor vijf jaar amateurisme." 

Maar wie dan wel? "Ik denk aan iemand als Jean-Luc Dehaene om de voetbalbond te gaan leiden. Hij is politiek bekwamer. Dehaene is voldoende staatsman gebleken is om boven de partijen te staan. Ik méén het als ik zijn naam noem, maar tegelijkertijd noem ik hem ook als voorbeeld, als profiel. Omdat ik de vragen van journalisten wel verwachtte: 'Je roept altijd om een buitenstaander, wel, noem dan eens een voorbeeld.' Ik heb ook genoteerd dat hij niet neen heeft gezegd. Ik heb het er met hem nog niet over gehad maar ga hem binnenkort eens bellen. Maar ook Luc Van den Bossche zou in aanmerking kunnen komen. Of Etienne Davignon, al is die misschien al wat oud. Maar die twee hebben ook voldoende kracht om de geesten te beïnvloeden. Je moet nu niet denken dat ik per se aan een CD&V'er denk."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties