Antwerpen en Charleroi halen zwaar uit

Dirk Pieters

Lommel – Frameries 1-5 (0-2)

Dewit miste de openingstreffer en zette daarmee de toon van een wedstrijd waarin Frameries eerder afwachtend speelde en Lommel stuitte op een schitterende doelman Paggetta en niet bij machte was om het scorend vermogen op te krikken. Het bleef bij halve kansen en uiteraard een dosis pech. Na de mooie 0-1 liep Minicup achter de feiten aan. De gecodeerde tactische aanbevelingen van thuiscoach Nieddu ontnamen de spelers finaal hun creativiteit. Het doelhout deed de rest. De Junkies stoorden zich daar niet aan, mekkerden wel fanatiek en zeer theatraal rondom de bank. Ze liepen counterend gewoon ongrijpbaar van Lommel weg. De uiteindelijke thuisgoal van Vandervee redde niet eens de eer.

Doelpunten: 2’ Emilio (0-1), 8’ Duponcheel (0-2), 20’ Benbouali Dj. (0-3), 37’ Benbouali Dj. (0-4), 38’ Duponcheel (0-5) en 40’ Vandervee (1-5).

Hasselt – Edingen 7-5 (2-1)

Het gehavende Hasselt had aan het voorlaatst geklasseerde Edingen geen gemakkelijke tegenstrever. De bezoekers klommen meteen al op voorsprong. Het duurde meer dan tien minuten voor de stand in haar voordeel evolueerde (2-1). De gasten bleven meespelen. Timmy Brepoels miste zijn entree niet en scoorde tweemaal op rij. Ook nu kwam Edingen nog terug langszij. De gok van coach Jansen met een vliegende doelman loonde uiteindelijk toch want in de slotminuut scoorde Ngarigota nog tweemaal. Hij werd voorts door zijn vier treffers de man van de wedstrijd.

Doelpunten: 1’ Amraoui (0-1), 8’ en 13’ Ngarigota (1-1 en 2-1), 22’ Volpe (2-2), 24’ Yachou (3-2), 27’ El Hafid (3-3), 30’ Amraoui (3-4), 31’ en 33’ Brepoels (4-4 en 5-4), 38’ Icel (5-5), 39’ en 40’ Ngarigota (6-5 en 7-5).

Antwerpen – Houthalen-Genk 8-5 (4-3)

Forcom begon in overdrive en leidde na 5 minuten al met 3-0. Voor een kwartier verstreken was, stond HG echter opnieuw langszij. Toch ging de thuisploeg met voorsprong rusten. Bali zette dan zijn stempel op het vertoon. Al kwamen de bezoekers nog tot 5-4 terug. De stand liep verder op. De bezoekers wisten geen raad met drie tienmeters waardoor ze op de cruciale momenten net iets tekort kwamen. Ook met Stegemann als vliegende doelman kon men het getij niet meer keren. Bachar zette tenslotte na een niet gefloten achterbal de kroon op het voortreffelijke werk.

Doelpunten: 1’ Harram (1-0), 4’ Bali (2-0), 5’ Bachar (3-0), 6’ Coppola (3-1), 13’ Hulshorst (3-2), 14’ Fermont (3-3), 18’ Bali (4-3), 22’ Bali (5-3), 25’ Idlaasri (5-4), 26’ Bali (6-4), 36’ Verschueren (7-4), 37’ 10m. Idlaasri (7-5) en 37’ Bachar (8-5).

Koninksem – Charleroi 2-10 (0-5)

Roam hield lang stand maar in een tijdsbestek van amper drie minuten scoorde de Belgische vaandeldrager driemaal. Charleroi was gelanceerde en tekende nog voor de rust voor de forfaitcijfers. Na de pauze liet de bezoekende doelman Fehrmann zijn plaats aan invallers-doelman Morant. Die slikte meteen een tegentreffer. Het verontrustte niemand meer en Charleroi maakte in galop de dubbele cijfers rond.

Doelpunten: 8’ Chico (0-1), 10’ en 12’ Alex (0-2 en 0-3), 13’ Lucio (0-4), 19’ Robinho (0-5), 22’ Loncke (1-5), 23’ Lucio (1-6), 27’ Ferrian (1-7), 29’ Hoste (2-7), 31’ Chico (2-8), 32’ Alex (2-9) en 36’ Pauly (2-10).

Morlanwelz – Aartselaar 6-1 (2-0)

De vice-leider zette Aartselaar (zonder Vercauteren en Bargibant) meteen onder druk. Invallers-doelman Beaudoux bewees meer dan een bankzitter te zijn. Hij beperkte de schade tot de vroege 1-0. Toch verdubbelden de Brazilianen midden de eerste helft de score. De thuisploeg ging na de koffie gewoon op hoog ritme verder. Al keken ze wel raar op toen Plompen erg subtiel milderde. Gouden schoen Bettinho Bezerra maakte er meteen een eenrichtingsvertoon van. Hij scoorde nog driemaal.

Doelpunten: 3’Bezerra (1-0), 12’ De Vasconselos (2-0), 25’ Plompen (2-1), 26’ Bezerra (3-1), 27’ Fernandes (4-1), 30’ en 36’ Bezerra (5-1 en 6-1).

Châtelet – Brussels 9-2 (4-1)

Châtelet liet zich koud nemen maar stelde meteen orde op zaken. Nog voor het rustsignaal zette GDL zich door (4-1). Met een hattrick schonk André Vanderlei de zijnen een 7-1 voorsprong. De wedstrijd was gespeeld. GDL had geen behoefte aan een monsterscore.

Doelpunten: 2’ Tabane (0-1), 4’ El Guir (1-1), 10’ Chaibai (2-1), 13’ Laarissi (3-1), 16’ Chaibai (4-1), 22’ en 25’ Vanderlei (5-1, 6-1 en 7-1), 29’ El Hafsi (7-2), 30’ Lemaire (8-2) en 37’ Chaibai (9-2).

Gilly – Borgerhout 1-4 (0-1)

In een evenwichtige aanhef waarin de bezoekende jonge garde gelijke tred hield met de  Luikse ploeg was het wachten tot het kwartier. Toen legde Makambu terug op Sababti en die liet doelman More zonder verhaal. Het duurde tot in de eindfase voor de bordjesman weer aan het werk moest. Het was nu Sababti die met Ajouaou als tussenstation in de ren van Boujouh stak en het stond 0-2. Het hek was van de dam. Er was nu geen houden meer aan. De late tegentreffer van ONU Seraing (door het muurtje) wijzigde daar niets meer aan.

Doelpunten: 15’ Sababti (0-1), 34’ Boujouh (0-2), 37’ Kasmi (0-3), 38’ Makambu (0-4) en 39’ Medina (1-4).