Dames Zultse * Exc. Kaart 2-4

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Dames Zultse * Exc. Kaart  2-4
Foto: © SC

Opnieuw liet Zultse in een match om de waarheid kostbarepunten liggen. Zultse was geen schim van de vorige gespeelde partijen en daar maakte Kaart gretig gebruik van om verdiend met  de 3 punten gaan lopen.  Enkel bij winst op Kaart kan Zultse de barragematchen nu nog ontlopen.  Hopelijk beseft de speelsterskern dit ook maar al te goed.
Al in de 2’ plaatste Kaart een waarschuwing en na 7’ keek geel-groen tegen de 0-1 aan.  Een doorbraak op links werd achteruit gelegd en simpel in doel geduwd.  Zultse was blijkbaar nog niet voldoende gewaarschuwd want in de 10’ mocht Gooris in het zijnet trappen.  De volgende kans was opnieuw voor  Kaart.  Quagebuer ging door ,  Gooris was vlugger dan Libbrecht maar trapte gelukkig naast het doel.  Zultse moest zich op dat ogenblik tevreden stellen met enkele hoekschoppen maar deze van Kaart zijn even gevaarlijk.  Van Pul kopte echter naast.  Na een vrije trap van Martine Dewitte (die naast zoefde) moest Delphine Cael goed verdedigen om de 0-2 te verhinderen. 

Zulte herstelde op het einde van de 1e helft enigszins het evenwicht.  Een goeie poging van Annelies Demeijer belandde op de kruising en de rebound van Martine De Witte werd door Pauwels gepakt.  Storend werk van Fien Decabooter  legde de bal  bij Davina Callens maar Pauwels reageerde attent.  Net voor rust stonden de bordjes bijna gelijk.  Een voorzet van Martine De Witte werd bijna in eigen doel verwerkt maar doelvrouw Pauwels toonde zich zaterdagnamiddag een waardig sluitstuk.
In de tweede helft kreeg Zultse onmiddellijk een koude douche.  Centraal braken de bezoeksters door om de 0-2 op het bord te plaatsen.  Zultse reageerde met een kans via Laurence Marchal.  Debbie Vandemaele beëindidet de aktie met een schot naast het doel.  Slechts uitstel want even later kon een aktie van Fien De Cabooter en Martine De Witte door Debbie Vandemaele worden afgerond waardoor de Zultse supporters terug hoop op beterschap kregen (1-2).  Niet voor lang echter.  Kaart trok in de tegenaanval en een voorzet viel tussen 3 speelsters in doel. 

De kansen waren nu beurtelings.  Fien Decabooter kon Laurence Marchal aanspelen waarbij Pauwels  plat moest gaan.  Die kreeg  de bal niet onder controle maar in de herkansing was ze net iets vlugger dan Martine De Witte.  Aan de andere kant werd  in de 62’ een schot van Verhoeven genoteerd.  Eén van de betere aanvallen die Zultse op de markt zette kwam er na 63’.  Joke Verlinde speelde Debbie Vandemaele aan die zich kon doorzetten.  De aangespeelde Fien Decabooter kreeg de bal net niet genoeg onder controle om 2-3 te scoren.  Zultse kwam dan even goed weg wanneer de ref voor een persoonlijke doorbraak, Kaart terugriep wegens buitenspel. 

Met nog 18’ te spelen hees Zultse zich weer in de match.  Storend werk van Fien Decabooter bracht de Kaartse verdediging in de problemen. Een misverstand bij doelvrouw Pauwels en de Kaartse achterhoede zorgde meteen voor 2-3.  Ondanks de nieuwe aangeboden kans kwam Zultse niet meer uit de startblokken.  Een vrije trap bracht niet onmiddellijk gevaar en even later profiteerde Kaart zelf van een foutje achteraan om de 2-4 op het bord te plaatsen.
   
Pijnlijke nederlaag die ervoor zorgde dat de Zultse meisjes in de resterende wedstrijden meer zullen moeten geven, dan ze tot nu toe getoond hebben.
 
Zultse : Evelyne Libbrecht, Ellen Volckaert, Davina Callens, Martine De Witte, Jill Stevens, Delphine Cael, Eva Van Daele (46’ Laurence Marchal), Mandy Roels (46’ Debbie Vandemaele), Annelies Demeijer, Fien Decabooter, Joke Verlinde
 
Kaart : Cindy Pauwels, Martine Van Leemputten, Jill Daneels, Birgit Van Pul, Katty Michielsen (86’ Mertens Sabrina), Katrien Hofkens (70’ Caroline Coenen), Sarah Verhoeven (76’ Anke Goor), Andrea Gooris, Greet Quaghebuer, Thais Oosters
 
Gele Kaarten : Greet Quaghebeur (K)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties