Juve en Milan winnen

Maarten Vandenabeele

Ook na de 28e speeldag blijft het verschil tussen de nummers 1 en 2 in de rangschikking 10 punten: AC Milan won van Empoli met 3-0, Juve had wat meer moeite in Genua maar klopte thuisploeg Sampdoria toch. Volgende week treffen beide toppers elkaar in Turijn.

Juventus reisde zonder aanvallers Trezeguet en Ibrahimovic (beiden geblesseerd) naar Genua af. Camoranesi, de man in vorm de laatste weken, kreeg rust van Fabio Capello.

In een evenwichtige 1e helft kregen beide ploegen wat kansen, ondanks een nauwelijks bespeelbare grasmat. De grootste kwam op het halfuur voor de thuisploeg: op een vrije trap schoot Volpi de bal op de dwarslat. Net voor de pauze kwam Nedved in een uitstekende schietpositie maar de Tsjech miste zijn schot compleet.

Na de rust gingen de Bianconeri wat dwingender op zoek naar een doelpunt. Camoranesi kwam Zalayeta aflossen en kort na die wissel scoorde de kampioen: op een kopstoot van Nedved had doelman Antonioli geen verhaal, 0-1. Even later kopte Vieira ei zo na de 0-2 op het bord maar de bal scheerde de paal. De thuisploeg kon geen vuist meer maken en zag zo de Bianconeri een nieuw record vestigen: Juventus scoorde al 20 maal op rij minstens 1 doelpunt op verplaatsing.

AC Milan klopte Empoli met ruime 3-0 cijfers maar de zege kreeg pas in het wedstrijdeinde gestalte. Tot aan de 77e minuut hield een sterk Empoli zonder problemen stand in San Siro. Thuisploeg Milan liet enkele vaste waarden rusten met het oog op het Champions League-treffen met Bayern en dat kwam het spelpeil zeker niet ten goede. Toen stuurde Gattuso Inzaghi weg en de spits werkte koel af: 1-0. De veer was gebroken bij de bezoekers want Shevchenko en nogmaals Inzaghi zorgden nog voor een klinkende overwinning.