Roma wint eens niet

Maarten Vandenabeele

Na 11 opeenvolgende overwinningen in de Serie A is Inter erin geslaagd om AS Roma een halt toe te roepen. Dit gebeurde pas op de valreep, want de Romeinen hadden lange tijd uitzicht op alweer een driepunter.

Na 9 minuten kwamen de Giallorossi al op voorsprong: een lage voorzet van Mancini voorbij Materazzi bereikte Taddei en die kon binnenwerken, 1-0. Inter kwam moeilijk in de wedstrijd: pas na een halfuur slaagden de Nerazzurri erin om de Romeinse aanvallen in de kiem te smoren. Op het einde van de 1e helft kwam Cambiasso gevaarlijk opzetten maar doelman Doni devieerde het schot van de Argentijn in hoekschop.

In het begin van de 2e helft was Recoba heel bedrijvig maar grote kansen leverde dat Inter niet op. Halfweg de 2e helft redde De Rossi op de lijn een krachtige kopbal van Martins. De druk van de bezoekers werd steeds groter: de Romeinen kwamen er helemaal niet meer uit. In de 89e minuut kreeg Inter wat het verdiende: Materazzi toonde zich op een voorzet van Figo sterker dan doelman Doni, 1-1.

Inter blijft 3e in de stand, Roma zakt een plaats: de Romeinen staan nu 5e, op 1 punt van Fiorentina.