Twente wint derby van het oosten

Twente mag zich weer de Koning van het Oosten noemen. De Tukkers wonnen immers met 2-0 tegen streekgenoot Heracles Almelo.

De overwinning was zeker verdiend te noemen. De thuisploeg was namelijk feller in de duels en beschikt over meer individuele klasse. De thuisploeg domineerde de eerste helft, maar wist dat niet in doelpunten te vertalen. Na twintig minuten opende Touma na een fraaie aanval wel de score. Twente kreeg vervolgens nog enkele goede kansen, maar vooral N'Kufo stond niet scherp te voetballen. Zo miste de aanvaller vlak voor rust nog vanop elf meter.

FC Twente besliste al vrij vroeg de wedstrijd. Negen minuten na rust sloeg Patrick Gerritsen alle aanvalsdromen van Heracles aan digelen door de score te verdubbelen. [AN]