Fenerbahçe verliest koppositie

Emre Karayavuz

Fenerbahçe had voor aanvang van de wedstrijd 2 punten minder dan koploper Galatasaray met een wedstrijd minder gespeeld. Om weer lijstaanvoerder te worden moest van Kayserispor, nummer drie van de competitie, gewonnen worden. Fener faalde hierin echter, waardoor Galatasaray de nieuwe koploper is.

Kayserispor is de verassing van de competitie dit seizoen. De ploeg staat nummer drie in de competitie en lijkt af te stevenen op een plek in de Uefa Cup. Dit weekend stond op papier een topper tegen Fenerbahçe, maar de ploeg uit Kayseri had nog nooit eerder thuis van Fener gewonnen. Uit eerdere tien confrontaties thuis verloor de ploeg zes keer en speelde het vier keer gelijk. Om dan toch een keer te kunnen winnen was nu het moment voor, want Fenerbahçe lijkt de draad kwijt te zijn. Waar Fener in de eerste helft van de competitie maar 6 verliespunten leed, heeft het in de tweede helft van het seizoen na 6 speelronden al 10 verliespunten. De laatste 3 wedstrijden wist Fenerbahçe zelfs niet meer te winnen.

In het Kayseri Atatürk stadion was het Fenerbahçe dat de beste mogelijkheid kreeg op de voorsprong na 3 minuten spelen. Het was spits Nobre die alleen voor keeper Ivankov kwam maar faalde in zijn afronding. Fener was de ploeg die grip op het spel had, maar de meeste kansen waren voor de thuisploeg. In de 45e minuut pas kreeg Fener weer via Anelka een goede kans op de 0-1 . De speler werd gelanceerd door international Tuncay, maar wist zijn kans niet te benutten. Tussen de kansen van Fenerbahçe door was het Kayserispor dat dus de meeste mogelijkheden kreeg. Mehmet Topuz, Bülent en Gökhan kwamen in kansrijke posities maar faalden ook. De ruststand was 0-0.

In de tweede helft was keeper Rüstü, wegens een blessure, vervangen door Volkan. Volkan mocht gelijk aan de bak in de 49e minuut. Gökhan, die al een plaag was voor de verdediging van Fener, schoot van buiten de zestien en zag zijn schot gered door de keeper.
Het spel ging zo over en weer met mogelijkheden voor beide ploegen. Opvallend was dat Fenerbahçe zijn eerste corner pas mocht nemen in de 82e minuut. De ploeg is in de competitie de ploeg met de meeste corners voor, maar in deze wedstrijd mocht het er maar twee benutten.
De wedstrijd leek te gaan eindigen in een 0-0 totdat in de 90e minuut Gökhan een pass ontving net buiten de zestien. Hij haalde goed uit en de bal verdween onder keeper Volkan langs tegen het net: 1-0 voor de thuisploeg. De spits en topscorer van Kayseri, tevens topscorer van de competitie, tekende hiermee voor zijn 17e doelpunt in het seizoen en het enige doelpunt van de wedstrijd. Kayserispor wint met 1-0 en zo ook voor het eerst in haar historie van Fener thuis en Fener op zijn beurt is hierdoor geen koploper meer.

Opstellingen:

Kayserispor: Ivankov, Bülent(Veysel), Muhammet Hanifi , Ragip , Gökhan , Yordanov (Kemal), Johnson , Aydin , Kamber , Mehmet Topuz  ( Bayram), Fatih

Fenerbahçe: Rüstü  (Volkan ), Luciano , Appiah , Ãœmit , Tuncay  (Semih ), Nobre , Aurelio , Önder, Alex Souza , Serkan Balci , Anelka