Lille krijgt meer dan het verdiende

Dirk Pieters

Het Franse Lille heeft op eigen veld slechts moeizaam afstand kunnen nemen van Sevilla. De thuisploeg won met het kleinste verschil van de Spaanse ploeg. Sevilla was zeker niet de mindere ploeg en heeft volgende week nog een grote kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

De wedstrijd begon goed met enkele kleine kansjes voor beide ploegen. Na tien minuten schoot Sevilla-aanvaller Kanouté net naast het doel van Lille. Iets over het kwartier kon Geoffrey Dernis uit een indraaiende corner doelman Notario verrassen en zo stond de 1-0 op het bord. De bezoekers reageerden en de thuisdoelman had de handen vol met Kanouté. De spits van Sevilla kreeg enkele uitstekende mogelijkheden, maar telkens stond Sylva op de goede plaats.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De Malinees Kanouté bleef de mogelijkheden de nek omwringen. Hij was niet de enige die met de kansen begon te morsen, ook ploeggenoot Saviola had een uitstekende mogelijkheid om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. De thuisploeg kwam er nog maar zelden uit, maar hield de 1-0 stand toch op het bord.

Op 15 maart zal Sevilla in de return moeten scoren om de kwartfinales van het toernooi te bereiken, iets waar de Spaanse ploeg donderdagavond niet toe in staat was. [AN]