Geen vierde thuiszege voor Lierse

Ronny anthonis

Lierse kon tegen AA Gent zijn mooie reeks van drie opeenvolgende thuisoverwinningen niet verderzetten. Daar stak Gent dus een stokje voor. Het werd uiteindelijk 1-3 na een partij die vooral in de eerste helft de moeite was om naar te kijken. Gent won al bij al verdiend, van de Pallieters die weer verhuizen naar de laatste plaats.

Lierse trad weer aan met Van der Straeten in doel en die moest meteen zijn kunnen tonen. In de twee eerste minuten mocht de Lierse-doelman zijn vormpeil al twee keer tonen. De Pallieters kregen even daarna nog hulp van de paal die in de weg stond op een kopbal van Foley. Het doelpunt viel echter verrassend aan de overkant, de eerste kans voor Lierse was meteen raak. Op het kwartier gaf Kristof Imschoot een prachtige assist af voor Mujanovic, die niet twijfelde en de 1-0 op het bord zette. Grégoire kon amper één minuut later de score gelijkmaken maar verzuimde een strafschop om te zetten. Gent bleef echter drukken en Van der Straeten ontpopte zich na twintig minuten al tot machtwinnaar. Op een schot van Grégoire, dat enige mooi de winkelhaak in ging, zag de doelman zich echter wel geklopt. In de Lierse-verdediging bleef het gaten regenen maar tot echte kansen kwam Gent niet meer. Iedere ploeg kreeg er nog ééntje voor de rust. Boussoufa zag zijn schot gered door Van der Straeten, de actie van Nunes langs de andere kant moest meer opleveren.

De tweede helft begint volgens het scenario van de eerste. Via een mooie lob kon Foley de tweede Gentse treffer binnenduwen. Geen twee minuten later was het alweer alle hens aan dek achterin bij Lierse, maar weer hielp de paal een handje, dit keer op een schot van Boussoufa. De wedstrijd bloedde dood tot plots Wouter Vrancken tien minuten voor tijd de latere eindstand op het bord kon zetten. Lierse dacht nog aanspraak te maken op twee strafschoppen in de slotfase maar de scheids zag er echter geen graten in, zo bleef de 1-3 op het scorebord. [AN]