Top drie wint in Frankrijk

Dirk Pieters
| 0 reacties
Top drie wint in Frankrijk
Foto: © SC

De top drie in Frankrijk liet op de dertigste speeldag geen steek vallen. Zowel Lyon, Bordeaux als Auxerre wonnen hun wedstrijden. Lyon blijft dus nog steeds alleen leider met negen punten voor op Bordeaux en vijftien op Auxerre.
 
Olympique Lyon – FC Metz: 4 – 0
 
De Franse koploper won opnieuw gemakkelijk in eigen huis van de voorlaatste FC Metz. De thuisploeg won net zoals in de Champions League tegen PSV met 4-0. Al na een half uur spelen stond de thuisploeg al op een 3-0 voorsprong en leek het een monsterscore te gaan worden. Malouda (2x) en Carew zorgde al snel voor die voorsprong. Het bleef lange tijd 3-0, tot Müller in de slotminuut voor de 4-0 eindstand zorgde. De bezoekers kwamen zelden aan een goede kans en zullen nog heel wat punten moeten pakken, willen ze zich nog redden.

Girondins Bordeaux - Toulouse FC: 2-0

Ook de nummer twee uit het klassement, Girondins Bordeaux, won thuis zonder problemen van Toulouse. De nummer veertien uit het klassement kon de goede reeks van vorige week niet doortrekken, toen won het nog met 1-0 van Nantes. Dit weekend verloor het met 2-0 op Bordeaux. Dankzij deze thuiszege blijft Bordeaux stevig op de tweede plaats. De doelpunten kwamen in de tweede helft van Henrique en Laslandes.
 
AJ Auxerre - OGC Nice: 2-0

AJ Auxerre heeft goede zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. Het won op eigen veld met 2-0 van Nice. Door doelpunten van Akalé en Bolf blijft Nice op een dertiende plaats in het klassement staan. Auxerre, dat nog een wedstrijd meer heeft gespeeld dan Lille, kan nog wel naar de vierde plaats zakken. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties