Topper eindigt onbeslist

Jimmy Wouters

Ajax en PSV hebben zaterdagavond in de Amserdam ArenA geen afstand kunnen nemen van mekaar. In een matig duel bleef de uitslag steken op 0-0.

In de eerste helft was er van een topper absoluut geen sprake. Beide ploegen speelden te slordig en leden teveel balverlies, waardoor goed voetbal uitgesloten was. Van doelkansen was er in die eerste 45 minuten ook nauwelijks sprake. Ajax kreeg wat halve kansjes via Pienaar en Huntelaar, maar veel stelde het niet voor. Aan de overzijde was PSV wel dicht bij een treffer, maar het schot van Timmy Simons strandde op de paal.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker dan de eerste. Beide ploegen zochten nu de aanval, wat al snel leidde tot enkele goede kansen. Zo nam Rosenberg het doel van Gomez tot drie keer tot onder vuur, maar de PSV-doelman liet geen krimp. Ook PSV kreeg in die tweede periode enkele uitstekende kansen, maar zowel Farfan als Koné wisten die niet in doelpunten om te zetten.

Zo eindigde de topper zoals hij begon, met een 0-0 gelijkspel. Thomas Vermaelen en Timmy Simons stonden bij respectievelijk Ajax en PSV negentig minuten lang op het veld. [AN]